Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234567
Capitolul urmator

Mica 1

1. Cuvantul Domnului spus lui Mica din Moreset, pe vremea lui Iotam, Ahaz, Ezechia, imparatii lui Iuda, prorocie asupra Samariei si Ierusalimului.

2. Ascultati, voi popoare toate! Ia aminte, pamantule si ce este pe el! Domnul Dumnezeu sa fie martor impotriva voastra, Domnul care este in Templul Lui cel sfant!

3. Caci iata ca Domnul iese din locuinta Lui, Se coboara si umbla pe inaltimile pamantului!

4. Sub El se topesc muntii, vaile crapa ca ceara inaintea focului, ca apa care curge prin rape.

5. Si toate acestea, din pricina nelegiuirii lui Iacov, din pricina pacatelor casei lui Israel! Dar care este nelegiuirea lui Iacov? Nu este oare Samaria? Si care este pacatul lui Iuda? Nu este Ierusalimul?…

6. De aceea, voi preface Samaria intr-un morman de pietre pe camp, intr-un loc de sadit vie; ii voi pravali pietrele in vale si-i voi dezgoli temeliile.

7. Toate chipurile ei cioplite vor fi sfaramate, toate platile ei de curva vor fi arse in foc, si-i voi pustii toti idolii: caci din plati de curva i-a adunat, si in plati de curva se vor preface…

8. De aceea plang, ma bocesc, umblu descult si gol, strig ca sacalul si gem ca strutul.

9. Caci rana ei este fara leac; se intinde pana la Iuda, patrunde pana la poarta poporului meu, pana la Ierusalim.

10. Nu spuneti lucrul acesta in Gat si nu plangeti in Aco; tavaliti-va in tarana la Bet-Leafra.

11. Treci, locuitoare din Safir, cu rusinea descoperita; locuitoarea din Taanan nu indrazneste sa iasa, jalea Bet-Haetelului va ia gustul sa va opriti in el.

12. Caci locuitoarea din Marot tremura pentru pierderea fericirii ei, fiindca s-a coborat nenorocirea din partea Domnului pana la poarta Ierusalimului.

13. Inhama-ti caii cei iuti la car, locuitoare din Lachis; tu ai fost cea dintai pricina de pacat pentru fiica Sionului, caci in tine s-au gasit nelegiuirile lui Israel.

14. De aceea te vei desparti de Moreset-Gat, casele din Aczib vor fi o amagire pentru imparatii lui Israel.

15. Iti voi aduce un nou stapan, locuitoare din Maresa; slava lui Israel va merge la Adulam.

16. Rade-ti, taie-ti parul, din pricina copiilor tai iubiti; largeste-ti plesuvia ca vulturul, caci ei se duc in robie, departe de tine!

Capitolul urmator
pixel
***