Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123
Capitolul urmator

Tefania 1

1. Cuvantul Domnului care a fost spus lui Tefania, fiul lui Cusi, fiul lui Ghedalia, fiul lui Amaria, fiul lui Ezechia, pe vremea lui Iosia, fiul lui Amon, imparatul lui Iuda:

2. "Voi nimici totul de pe fata pamantului, zice Domnul.

3. Voi nimici oamenii si vitele, pasarile cerului si pestii marii, pietrele de poticnire si pe cei rai impreuna cu ele; voi nimici cu desavarsire pe oameni de pe fata pamantului, zice Domnul.

4. Imi voi intinde mana impotriva lui Iuda si impotriva tuturor locuitorilor Ierusalimului; voi nimici cu desavarsire din locul acesta ramasitele lui Baal, numele slujitorilor sai si preotii impreuna cu ei,

5. pe cei ce se inchina pe acoperisuri inaintea ostirii cerurilor, pe cei ce se inchina jurand pe Domnul, dar care jura si pe imparatul lor, Malcam,

6. pe cei ce s-au abatut de la Domnul si pe cei ce nu cauta pe Domnul, nici nu intreaba de El."

7. Tacere inaintea Domnului Dumnezeu! Caci ziua Domnului este aproape, caci Domnul a pregatit jertfa, Si-a sfintit oaspetii.

8. "In ziua jertfei Domnului voi pedepsi pe voievozii si fiii imparatului, si pe toti cei ce poarta haine straine.

9. In ziua aceea voi pedepsi si pe toti cei ce sar peste prag, pe cei ce umplu de silnicie si de inselaciune casa stapanului lor.

10. In ziua aceea, zice Domnul, se vor auzi strigate de jale la poarta pestilor, urlete in cealalta mahala a cetatii si un mare prapad pe dealuri.

11. Vaitati-va, locuitori din Mactes. Caci toti cei ce fac negot sunt nimiciti, toti cei incarcati cu argint sunt nimiciti cu desavarsire.

12. In vremea aceea voi scormoni Ierusalimul cu felinare si voi pedepsi pe toti oamenii care se bizuie pe drojdiile lor si zic in inima lor: "Domnul nu va face nici bine, nici rau!"

13. Averile lor vor fi de jaf, si casele lor vor fi pustiite; vor zidi case, si nu le vor locui, vor sadi vii, si nu vor bea vin din ele."

14. Ziua cea mare a Domnului este aproape, este aproape si vine in graba mare! Da, este aproape ziua cea amarnica a Domnului, si viteazul tipa cu amar.

15. Ziua aceea este o zi de manie, o zi de necaz si de groaza, o zi de pustiire si nimicire, o zi de intuneric si negura, o zi de nori si de intunecime,

16. o zi in care va rasuna trambita si strigatele de razboi impotriva cetatilor intarite si turnurilor inalte.

17. "Atunci voi pune pe oameni la stramtorare, si vor bajbai ca niste orbi, pentru ca au pacatuit impotriva Domnului; de aceea le voi varsa sangele ca praful, si carnea, ca gunoiul!"

18. Nici argintul, nici aurul lor nu vor putea sa-i izbaveasca, in ziua maniei Domnului; ci toata tara va fi mistuita de focul geloziei Lui, caci va nimici deodata pe toti locuitorii tarii.

Capitolul urmator
pixel
***