Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator

2 Cronici 1

1. Solomon, fiul lui David, s-a intarit in domnie; Domnul Dumnezeul lui a fost cu el; si l-a inaltat din ce in ce mai mult.

2. Solomon a poruncit intregului Israel, capeteniilor peste mii si sute, judecatorilor, mai marilor intregului Israel, capeteniilor caselor parintesti;

3. si Solomon s-a dus cu toata adunarea la inaltimea de la Gabaon. Acolo se afla Cortul intalnirii lui Dumnezeu, facut in pustiu de Moise, robul Domnului.

4. Dar chivotul lui Dumnezeu fusese mutat de David din Chiriat-Iearim la locul pe care i-l pregatise, caci ii intinsese un Cort la Ierusalim.

5. Tot acolo se afla, inaintea Cortului Domnului, altarul de arama pe care-l facuse Betaleel, fiul lui Uri, fiul lui Hur.

6. Solomon si adunarea au cautat pe Domnul. Si acolo, pe altarul de arama care era inaintea Cortului intalnirii, a adus Solomon Domnului o mie de arderi de tot.

7. In timpul noptii, Dumnezeu S-a aratat lui Solomon si i-a zis: "Cere ce vrei sa-ti dau."

8. Solomon a raspuns lui Dumnezeu: "Tu ai aratat o mare bunavointa tatalui meu, David, si m-ai pus sa domnesc in locul lui.

9. Acum, Doamne Dumnezeule, implineasca-se fagaduinta Ta facuta tatalui meu David, fiindca m-ai pus sa domnesc peste un popor mare la numar, ca pulberea pamantului!

10. Da-mi, dar, intelepciune si pricepere, ca sa stiu cum sa ma port in fruntea acestui popor! Caci cine ar putea sa judece pe poporul Tau, pe poporul acesta atat de mare?"

11. Dumnezeu a zis lui Solomon: "Fiindca dorinta aceasta este in inima ta, fiindca nu ceri nici bogatii, nici averi, nici slava, nici moartea vrajmasilor tai, nici chiar o viata lunga, ci ceri pentru tine intelepciune si pricepere ca sa judeci pe poporul Meu, peste care te-am pus sa domnesti,

12. intelepciunea si priceperea iti sunt date. Iti voi da, pe deasupra, bogatii, averi si slava, cum n-a mai avut niciodata niciun imparat inaintea ta si cum nici nu va mai avea dupa tine."

13. Solomon s-a intors la Ierusalim, dupa ce a parasit inaltimea de la Gabaon si Cortul intalnirii. Si a domnit peste Israel.

14. Solomon a strans care si calarime; avea o mie patru sute de care si douasprezece mii de calareti, pe care i-a asezat in cetatile unde tinea carele si la Ierusalim langa imparat.

15. Imparatul a facut argintul si aurul tot atat de obisnuite la Ierusalim ca pietrele, si cedrii tot atat de obisnuiti ca sicomorii care cresc in campie.

16. Solomon isi aducea caii din Egipt; o ceata de negustori ai imparatului se duceau si-i luau in cete pe un pret hotarat;

17. se duceau si aduceau din Egipt un car cu sase sute de sicli de argint, si un cal, cu o suta cincizeci de sicli. Tot asa aduceau si pentru toti imparatii hetitilor si pentru imparatii Siriei.

Capitolul urmator
pixel
***