Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123
Capitolul urmator

Naum 1

1. Prorocie despre Ninive. Cartea prorociei lui Naum din Elcos.

2. Domnul este un Dumnezeu gelos si razbunator; Domnul Se razbuna si este plin de manie; Domnul Se razbuna pe potrivnicii Lui si tine manie pe vrajmasii Lui.

3. Domnul este indelung rabdator, dar de o mare tarie; si nu lasa nepedepsit pe cel rau. Domnul umbla in furtuna si in vartej, si norii sunt praful picioarelor Lui.

4. El mustra marea si o usuca, face sa sece toate raurile; Basanul si Carmelul tanjesc, si floarea Libanului se vestejeste.

5. Se clatina muntii inaintea Lui, si dealurile se topesc; se cutremura pamantul inaintea Lui, lumea si toti locuitorii ei.

6. Cine poate sta inaintea urgiei Lui? Si cine poate tine piept maniei Lui aprinse? Urgia Lui se varsa ca focul, si se prabusesc stancile inaintea Lui.

7. Domnul este bun; El este un loc de scapare in ziua necazului; si cunoaste pe cei ce se incred in El.

8. Dar cu niste valuri ce se varsa peste mal va nimici cetatea Ninive si va urmari pe vrajmasii Lui pana in intuneric.

9. Ce planuri faceti voi impotriva Domnului? El le zadarniceste! Nenorocirea nu va veni de doua ori.

10. Caci vor fi ca niste manunchiuri de spini incalciti, si, tocmai cand vor fi beti de vinul lor, vor fi mistuiti de foc ca o miriste de tot uscata.

11. Din tine, Ninive, a iesit cel ce urzea rele impotriva Domnului, cel ce facea planuri rautacioase.

12. Asa vorbeste Domnul: "Oricat de multi si puternici vor fi, toti vor fi secerati si vor pieri. Chiar daca te-am intristat, Ierusalime, nu te voi mai intrista…

13. Ci ii voi sfarama jugul acum de pe tine si-ti voi rupe legaturile…"

14. Iata ce a poruncit insa Domnul impotriva ta, Asur: "Nu vei mai avea urmasi care sa-ti poarte numele; voi ridica din casa dumnezeului tau chipurile cioplite sau turnate; iti voi pregati mormantul, caci te-ai aflat prea usor."

15. Iata pe munti picioarele solului care vesteste pacea! Praznuieste-ti sarbatorile, Iudo, implineste-ti juruintele! Caci cel rau nu va mai trece prin mijlocul tau, este nimicit cu desavarsire…

Capitolul urmator
pixel
***