Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910111213
Capitolul urmator

2 Corinteni 1

1. Pavel, apostol al lui Isus Hristos, prin voia lui Dumnezeu, si fratele Timotei, catre Biserica lui Dumnezeu care este in Corint si catre toti sfintii care sunt in toata Ahaia:

2. Har si pace voua de la Dumnezeu, Tatal nostru, si de la Domnul Isus Hristos!

3. Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, Parintele indurarilor si Dumnezeul oricarei mangaieri,

4. care ne mangaie in toate necazurile noastre, pentru ca, prin mangaierea cu care noi insine suntem mangaiati de Dumnezeu, sa putem mangaia pe cei ce se afla in vreun necaz!

5. Caci, dupa cum avem parte din belsug de suferintele lui Hristos, tot asa, prin Hristos avem parte din belsug si de mangaiere.

6. Asa ca, daca suntem in necaz, suntem pentru mangaierea si mantuirea voastra; daca suntem mangaiati, suntem pentru mangaierea voastra, care se arata prin faptul ca rabdati aceleasi suferinte ca si noi.

7. Si nadejdea noastra pentru voi este neclintita, pentru ca stim ca, daca aveti parte de suferinte, aveti parte si de mangaiere.

8. In adevar, fratilor, nu voim sa va lasam in necunostinta despre necazul care ne-a lovit in Asia, de care am fost apasati peste masura de mult, mai presus de puterile noastre, asa ca nici nu mai trageam nadejde de viata.

9. Ba inca ne spunea gandul ca trebuie sa murim; pentru ca sa ne punem increderea nu in noi insine, ci in Dumnezeu care invie mortii.

10. El ne-a izbavit si ne izbaveste dintr-o astfel de moarte, si avem nadejde ca ne va mai izbavi inca.

11. Voi insiva ne veti ajuta cu rugaciunile voastre, pentru ca binefacerea facuta noua prin rugaciunile multora sa fie pentru multi un prilej de multumiri lui Dumnezeu pentru noi.

12. Lauda noastra este marturia pe care ne-o da cugetul nostru ca ne-am purtat in lume, si mai ales fata de voi, cu o sfintenie si curatie de inima date de Dumnezeu, bizuindu-ne nu pe o intelepciune lumeasca, ci pe harul lui Dumnezeu.

13. Nu va scriem altceva decat ce cititi si cunoasteti. Si trag nadejde ca pana la sfarsit veti cunoaste,

14. cum ati si cunoscut in parte, ca noi suntem lauda voastra, dupa cum si voi veti fi lauda noastra in ziua Domnului Isus.

15. In aceasta incredintare, voiam sa vin mai inainte la voi, ca sa aveti un al doilea har.

16. Voiam sa trec pe la voi ca sa ma duc in Macedonia; apoi din Macedonia sa ma intorc la voi si sa fiu petrecut de voi in Iudeea.

17. In luarea hotararii acesteia, am lucrat eu in chip usuratic? Sau hotararile mele sunt niste hotarari pe care le iau in felul lumii, ca sa fie in mine "da, da" si "nu, nu"?

18. Credincios este Dumnezeu ca vorbirea noastra fata de voi n-a fost si "Da" si "Nu".

19. Caci Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos, care a fost propovaduit de noi in mijlocul vostru, prin mine, prin Silvan si prin Timotei, n-a fost "da" si "nu", ci in El nu este decat "da".

20. In adevar, fagaduintele lui Dumnezeu, oricate ar fi ele, toate in El sunt "da"; de aceea si "Amin", pe care-l spunem noi, prin El, este spre slava lui Dumnezeu.

21. Si Cel ce ne intareste impreuna cu voi, in Hristos, si care ne-a uns, este Dumnezeu.

22. El ne-a si pecetluit si ne-a pus in inima arvuna Duhului.

23. Iau pe Dumnezeu martor fata de sufletul meu, ca n-am mai venit pana acum la Corint tocmai ca sa va crut.

24. Nu doar ca am avea stapanire peste credinta voastra, dar vrem sa lucram si noi impreuna la bucuria voastra; caci stati tari in credinta.

Capitolul urmator
pixel
***