Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator

Leviticul 1

1. Domnul a chemat pe Moise; i-a vorbit din Cortul intalnirii si a zis:

2. "Vorbeste copiilor lui Israel si spune-le: "Cand cineva dintre voi va aduce un dar Domnului, sa-l aduca din vite, fie din cireada, fie din turma.

3. Daca darul lui va fi o ardere de tot din cireada, sa-l aduca din partea barbateasca fara cusur; si anume sa-l aduca la usa Cortului intalnirii, inaintea Domnului, ca sa fie placut Domnului.

4. Sa-si puna mana pe capul dobitocului adus ca ardere de tot, si va fi primit de Domnul, ca sa faca ispasire pentru el.

5. Sa injunghie vitelul inaintea Domnului; si preotii, fiii lui Aaron, sa aduca sangele si sa-l stropeasca de jur imprejur pe altarul de la usa Cortului intalnirii.

6. Sa jupoaie vitelul adus ca ardere de tot si sa-l taie in bucati.

7. Fiii preotului Aaron sa faca foc pe altar si sa puna lemne pe foc.

8. Preotii, fiii lui Aaron, sa aseze bucatile, capul si grasimea, pe lemnele puse pe focul de pe altar.

9. Sa spele cu apa maruntaiele si picioarele; si preotul sa le arda toate pe altar. Aceasta este o ardere de tot, o jertfa mistuita de foc, de un miros placut Domnului.

10. Daca darul lui va fi o ardere de tot din turma, de miei sau capre, sa aduca o parte barbateasca fara cusur.

11. Sa-l injunghie in partea de miazanoapte a altarului, inaintea Domnului; si preotii, fiii lui Aaron, sa-i stropeasca sangele pe altar de jur imprejur.

12. El sa-l taie in bucati; si preotul sa le puna, impreuna cu capul si grasimea, pe lemnele din focul de pe altar.

13. Sa spele cu apa maruntaiele si picioarele, si preotul sa le aduca pe toate si sa le arda pe altar. Aceasta este o ardere de tot, o jertfa mistuita de foc, de un miros placut Domnului.

14. Daca darul adus de el Domnului va fi o ardere de tot din pasari, sa-l aduca din turturele sau din pui de porumbel.

15. Preotul sa aduca pasarea pe altar; sa-i despice capul cu unghia si s-o arda pe altar, iar sangele sa i se scurga pe un perete al altarului.

16. Sa scoata gusa cu penele ei si s-o arunce langa altar, spre rasarit, in locul unde se strange cenusa.

17. Sa-i franga aripile, fara sa le dezlipeasca; si preotul sa arda pasarea pe altar, pe lemnele de pe foc. Aceasta este o ardere de tot, o jertfa mistuita de foc, de un miros placut Domnului.

Capitolul urmator
pixel
***