Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator

Zaharia 1

1. In luna a opta, in anul al doilea al lui Darius, cuvantul Domnului a vorbit prorocului Zaharia, fiul lui Berechia, fiul lui Ido, astfel:

2. "Domnul S-a maniat foarte tare pe parintii vostri.

3. Spune-le, dar: "Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Intoarceti-va la Mine, zice Domnul ostirilor, si Ma voi intoarce si Eu la voi, zice Domnul ostirilor.

4. Nu fiti ca parintii vostri, carora le vorbeau prorocii de mai inainte, zicand: "Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Intoarceti-va de la caile voastre cele rele, de la faptele voastre cele rele!", dar n-au ascultat si n-au luat aminte la Mine, zice Domnul.

5. Unde sunt acum parintii vostri? Si puteau prorocii sa traiasca vesnic?

6. Totusi cuvintele Mele si poruncile pe care le dadusem slujitorilor Mei prorocii ca sa le vesteasca n-au atins ele pe parintii vostri? Si atunci ei s-au intors si au zis: "Domnul ostirilor ne-a facut cum hotarase sa ne faca, dupa caile si faptele noastre!"

7. In a douazeci si patra zi a lunii a unsprezecea, care este luna Sebat, in anul al doilea al lui Darius, cuvantul Domnului a vorbit prorocului Zaharia, fiul lui Berechia, fiul lui Ido, astfel:

8. M-am uitat noaptea, si iata ca un om era calare pe un cal rosu si statea intre mirti intr-un umbrar; in urma lui erau niste cai rosii, murgi si albi.

9. Am intrebat: "Ce inseamna caii acestia, domnul meu?" Si ingerul care vorbea cu mine mi-a zis: - Iti voi arata ce inseamna caii acestia!"

10. Omul care statea intre mirti a luat cuvantul si a zis: "Acestia sunt aceia pe care i-a trimis Domnul sa cutreiere pamantul!"

11. Si ei au vorbit Ingerului Domnului care statea intre mirti si au zis: "Am cutreierat pamantul, si iata ca tot pamantul este in pace si linistit!"

12. Atunci Ingerul Domnului a luat cuvantul si a zis: "Doamne al ostirilor, pana cand nu vei avea mila de Ierusalim si de cetatile lui Iuda, pe care Te-ai maniat in acesti saptezeci de ani?"

13. Domnul a raspuns cu vorbe bune, cu vorbe de mangaiere ingerului care vorbea cu mine.

14. Si ingerul care vorbea cu mine mi-a zis: "Striga si zi: "Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Sunt plin de o mare gelozie pentru Ierusalim si pentru Sion

15. si sunt plin de o mare manie impotriva neamurilor ingamfate; caci Ma maniasem numai putin, dar ele au ajutat spre nenorocire."

16. De aceea asa vorbeste Domnul: "Ma intorc cu indurarea catre Ierusalim; Casa Mea va fi zidita iarasi in el, si funia de masurat se va intinde asupra Ierusalimului."

17. Striga din nou si zi: "Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Cetatile Mele vor avea iarasi belsug de bunatati, Domnul va mangaia iarasi Sionul, va alege iarasi Ierusalimul."

18. Am ridicat ochii si m-am uitat, si iata ca erau patru coarne!

19. Am intrebat ingerul care vorbea cu mine: "Ce inseamna coarnele acestea?" Si el mi-a zis: "Acestea sunt coarnele care au risipit pe Iuda, pe Israel si Ierusalimul."

20. Domnul mi-a aratat patru fierari.

21. Eu am intrebat: "Ce vor sa faca acestia?" Si el a zis: "Acestia vin sa sperie coarnele care au risipit pe Iuda, de n-a mai putut ridica nimeni capul; fierarii acestia au venit sa sperie si sa taie coarnele neamurilor care au ridicat cornul impotriva tarii lui Iuda ca sa-i risipeasca locuitorii."

Capitolul urmator
pixel
***