Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Samuel 11

1. In anul urmator, pe vremea cand porneau imparatii la razboi, David a trimis pe Ioab, cu slujitorii lui si tot Israelul, sa pustiasca tara lui Amon si sa impresoare Raba. Dar David a ramas la Ierusalim.

2. Intr-o dupa amiaza spre seara, David s-a sculat de pe pat; si pe cand se plimba pe acoperisul casei imparatesti, a zarit de acolo o femeie care se scalda si care era foarte frumoasa la chip.

3. David a intrebat cine este femeia aceasta, si i-au spus: "Este Bat-Seba, fata lui Eliam, nevasta lui Urie, hetitul."

4. Si David a trimis niste oameni s-o aduca. Ea a venit la el, si el s-a culcat cu ea. Dupa ce s-a curatat de necuratia ei, ea s-a intors acasa.

5. Femeia a ramas insarcinata si a trimis vorba lui David, zicand: "Sunt insarcinata."

6. Atunci David a trimis urmatoarea porunca lui Ioab: "Trimite-mi pe Urie, hetitul." Si Ioab a trimis pe Urie la David.

7. Urie a venit la David, care l-a intrebat despre starea lui Ioab, despre starea poporului si despre mersul razboiului.

8. Apoi David a zis lui Urie: "Coboara-te acasa si spala-ti picioarele." Urie a iesit din casa imparateasca si a fost urmat de un dar din partea imparatului.

9. Dar Urie s-a culcat la poarta casei imparatesti, cu toti slujitorii stapanului sau, si nu s-a coborat acasa la el.

10. Au dat de stire lui David despre aceasta si i-au spus: "Urie nu s-a coborat la el acasa." Si David a zis lui Urie: "Nu vii tu oare din calatorie? Pentru ce nu te-ai coborat acasa?"

11. Urie a raspuns lui David: "Chivotul si Israel si Iuda locuiesc in corturi, domnul meu Ioab si slujitorii domnului meu sunt tabarati in camp, si eu sa intru in casa sa mananc si sa beau si sa ma culc cu nevasta mea!? Viu esti tu si viu este sufletul tau, ca nu voi face lucrul acesta."

12. David a zis lui Urie: "Mai ramai si astazi aici, si maine iti voi da drumul." Si Urie a ramas la Ierusalim in ziua aceea si a doua zi.

13. David l-a poftit sa manance si sa bea cu el si l-a imbatat; si seara Urie a iesit si s-a culcat cu slujitorii stapanului sau, dar nu s-a coborat acasa.

14. A doua zi dimineata, David a scris o scrisoare lui Ioab si a trimis-o prin Urie.

15. In scrisoarea aceasta scria: "Puneti pe Urie in locul cel mai greu al luptei si trageti-va inapoi de la el, ca sa fie lovit si sa moara."

16. Ioab, impresurand cetatea, a pus pe Urie in locul pe care-l stia aparat de ostasi viteji.

17. Oamenii din cetate au facut o iesire si s-au batut impotriva lui Ioab; au cazut multi din popor, din slujitorii lui David, si a fost ucis si Urie, hetitul.

18. Ioab a trimis un sol sa istoriseasca lui David tot ce se petrecuse in lupta.

19. Si a dat solului urmatoarea porunca: "Cand vei ispravi de istorisit imparatului toate amanuntele luptei,

20. poate ca se va mania si va zice: "Pentru ce v-ati apropiat de cetate sa luptati impotriva ei? Nu stiati ca se arunca sageti din varful zidului?

21. Cine a omorat pe Abimelec, fiul lui Ierubeset? Nu o femeie, care a aruncat peste el din varful zidului o piatra de moara, si n-a murit el la Tebet? Pentru ce v-ati apropiat de zid?" Atunci sa-i spui: "A murit si robul tau Urie, hetitul."

22. Solul a plecat; si, la sosire, a istorisit lui David tot ce-i poruncise Ioab.

23. Solul a zis lui David: "Oamenii aceia au fost mai tari decat noi; facusera o iesire impotriva noastra in camp si i-am dat inapoi pana la intrarea portii,

24. dar arcasii au tras de pe varful zidului asupra slujitorilor tai, si multi din slujitorii imparatului au fost ucisi, si a murit si robul tau Urie, hetitul."

25. David a zis solului: "Iata ce sa spui lui Ioab: "Nu te munci pentru intamplarea aceasta, caci sabia doboara cand pe unul cand pe altul; bate cetatea cu putere, daram-o. Si tu imbarbateaza-l!"

26. Nevasta lui Urie a aflat ca barbatul ei murise si a plans pe barbatul ei.

27. Dupa ce au trecut zilele de jale, David a trimis s-o ia si a primit-o in casa lui. Ea i-a fost nevasta si i-a nascut un fiu. Fapta lui David n-a placut Domnului.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***