Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Samuel 16

1. Cand trecuse David putin de varf, iata ca Tiba, slujitorul lui Mefiboset, a venit inaintea lui cu doi magari inseuati, pe care erau doua sute de paini, o suta de turte de stafide, o suta de roade de vara si un burduf cu vin.

2. Imparatul a zis lui Tiba: "Ce vrei sa faci cu acestea?" Si Tiba a raspuns: "Magarii sunt pentru casa imparatului, pentru calarie, painile si roadele de vara sunt pentru hrana tinerilor, si vinul pentru potolirea setei celor ce vor fi obositi in pustiu."

3. Imparatul a zis: "Unde este fiul stapanului tau?" Si Tiba a raspuns imparatului: "Iata, a ramas la Ierusalim, caci a zis: "Astazi casa lui Israel imi va da inapoi imparatia tatalui meu."

4. Imparatul a zis lui Tiba: "Tot ce este al lui Mefiboset este la tau." Si Tiba a zis: "Ma inchin cu plecaciune! Sa capat trecere inaintea ta, imparate, domnul meu!"

5. David ajunsese pana la Bahurim. Si de acolo a iesit un om din familia si din casa lui Saul, numit Simei, fiul lui Ghera. El inainta blestemand

6. si a aruncat cu pietre dupa David si dupa toti slujitorii imparatului David, in timp ce tot poporul si toti vitejii stateau la dreapta si la stanga imparatului.

7. Simei vorbea astfel cand blestema: "Du-te, du-te, om al sangelui, om rau!

8. Domnul face sa cada asupra ta pedeapsa pentru tot sangele casei lui Saul, al carui scaun de domnie l-ai luat, si Domnul a dat imparatia in mainile fiului tau Absalom; si iata-te nenorocit, caci esti un om al sangelui!"

9. Atunci Abisai, fiul Teruiei, a zis imparatului: "Pentru ce blestema acest caine mort pe domnul meu, imparatul? Lasa-ma, te rog, sa ma duc sa-i tai capul."

10. Dar imparatul a zis: "Ce aveti voi cu mine, fiii Teruiei? Daca blestema, inseamna ca Domnul i-a zis: "Blestema pe David!" Cine-i va zice, dar: "Pentru ce faci asa?"?"

11. Si David a zis lui Abisai si tuturor slujitorilor sai: "Iata ca fiul meu, care a iesit din trupul meu, vrea sa-mi ia viata; cu cat mai mult beniamitul acesta! Lasati-l sa blesteme, caci Domnul i-a zis.

12. Poate ca Domnul Se va uita la necazul meu si-mi va face bine in locul blestemelor de azi."

13. David si oamenii lui si-au vazut de drum. Simei mergea pe coasta muntelui, in dreptul lui David, si mergand blestema, arunca cu pietre impotriva lui si vantura praf.

14. Imparatul si tot poporul care era cu el au ajuns la Aiefim, si acolo s-au odihnit.

15. Absalom si tot poporul, barbatii lui Israel, intrasera in Ierusalim. Ahitofel era si el cu Absalom.

16. Cand a ajuns Husai, Architul, prietenul lui David, la Absalom, i-a zis: "Traiasca imparatul! Traiasca imparatul!"

17. Si Absalom a zis lui Husai: "Iata cat de mult tii tu la prietenul tau! Pentru ce nu te-ai dus cu prietenul tau?"

18. Husai a raspuns lui Absalom: "Pentru ca vreau sa fiu al aceluia pe care l-a ales Domnul si tot poporul acesta si toti barbatii lui Israel, si cu el vreau sa raman.

19. De altfel, cui ii voi sluji? Nu fiului sau? Cum am slujit tatalui tau, asa iti voi sluji si tie."

20. Absalom a zis lui Ahitofel: "Sfatuiti-va impreuna; ce avem de facut?"

21. Si Ahitofel a zis lui Absalom: "Intra la tiitoarele pe care le-a lasat tatal tau pentru paza casei; astfel, tot Israelul va sti ca te-ai facut urat tatalui tau, si mainile tuturor celor ce sunt cu tine se vor intari."

22. Au intins un cort pentru Absalom pe acoperis, si Absalom a intrat la tiitoarele tatalui sau, in fata intregului Israel. -

23. Sfatul dat pe vremea aceea de Ahitofel avea tot atata putere ca si cand ar fi intrebat chiar pe Dumnezeu. Tot asa era cu toate sfaturile lui Ahitofel, fie pentru David, fie pentru Absalom. -

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***