Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Samuel 4

1. Cand a auzit fiul lui Saul ca Abner a murit la Hebron, mainile i-au ramas fara putere, si tot Israelul s-a inspaimantat.

2. Fiul lui Saul avea doi capi peste cetele de razboi, dintre care unul se numea Baana, iar altul Recab; erau fiii lui Rimon din Beerot, dintre fiii lui Beniamin. - Caci Beerot era privit ca facand parte din Beniamin,

3. si beerotitii fugisera la Ghitaim, unde au locuit pana in ziua de azi. -

4. Ionatan, fiul lui Saul, avea un fiu olog de picioare si in varsta de cinci ani, cand a venit din Izreel vestea mortii lui Saul si a lui Ionatan; doica lui l-a luat si a fugit, si fiindca se grabea sa fuga, a cazut si a ramas olog; numele lui era Mefiboset.

5. Si fiii lui Rimon din Beerot, Recab si Baana, s-au dus in timpul zadufului zilei in casa lui Is-Boset, care isi facea somnul de amiaza.

6. Au patruns pana in mijlocul casei, dandu-se drept negustori de grau, si l-au lovit in pantece; apoi Recab si Baana, fratele sau, au scapat.

7. Au intrat in casa, pe cand el era culcat pe pat in odaia lui de dormit, l-au lovit, l-au omorat si i-au taiat capul. I-au luat capul si au mers toata noaptea prin campie.

8. Au adus capul lui Is-Boset la David, in Hebron, si au zis imparatului: "Iata capul lui Is-Boset, fiul lui Saul, vrajmasul tau, care voia sa-ti ia viata; Domnul razbuna azi pe imparat, domnul meu, impotriva lui Saul si impotriva neamului lui."

9. David a raspuns lui Recab si lui Baana, fratele sau, fiii lui Rimon din Beerot: "Viu este Domnul care m-a izbavit din orice primejdie,

10. ca pe cel ce a venit sa-mi spuna: "Iata, Saul a murit", si care credea ca-mi aduce o veste buna, l-am prins si l-am omorat la Ticlag, ca sa-l rasplatesc pentru stirea lui;

11. si cand niste rai au ucis pe un om nevinovat in casa lui si in patul lui, cu cat mai mult ii voi cere sangele din mainile voastre si va voi nimici de pe pamant."

12. Si David a poruncit oamenilor lui sa-i omoare; le-au taiat mainile si picioarele,si i-au spanzurat la marginea iazului din Hebron. Au luat apoi capul lui Is-Boset si l-au ingropat in mormantul lui Abner, la Hebron.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***