Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123
Capitolul urmator

Habacuc 1

1. Prorocia descoperita prorocului Habacuc.

2. Pana cand voi striga catre Tine, Doamne, fara s-asculti? Pana cand ma voi tangui Tie, fara sa dai ajutor?

3. Pentru ce ma lasi sa vad nelegiuirea, si Te uiti la nedreptate? Asuprirea si silnicia se fac sub ochii mei, se nasc certuri si se starneste galceava.

4. De aceea Legea este fara putere, si dreptatea nu se vede, caci cel rau biruie pe cel neprihanit, de aceea se fac judecati nedrepte. -

5. Aruncati-va ochii printre neamuri si priviti, uimiti-va si ingroziti-va! Caci in zilele voastre voi face o lucrare pe care n-ati crede-o, daca v-ar povesti-o cineva!

6. Iata, voi ridica pe haldei, popor turbat si iute, care strabate intinderi mari de tari ca sa puna mana pe locuinte care nu sunt ale lui.

7. El este grozav si infricosat; numai din el insusi ii iese dreptul si marirea lui.

8. Caii lui sunt mai iuti decat leoparzii, mai sprinteni decat lupii de seara, si calaretii lui inainteaza in galop de departe, zboara ca vulturul care se repede asupra prazii.

9. Tot poporul acesta vine numai ca sa jefuiasca; privirile lui lacome cauta inainte, si strange prinsi de razboi ca nisipul.

10. Isi bate joc de imparati, si voievozii sunt o nimica pentru el, rade de toate intariturile, caci ingramadeste pamant si le ia.

11. Apoi aprinderea i se indoaie, intrece masura, si se face vinovat, caci puterea lui o ia ca dumnezeu al lui!

12. Doamne, nu esti Tu din vesnicie, Dumnezeul meu, Sfantul meu? Nu vom muri! Doamne, Tu ai ridicat pe poporul acesta ca sa-Ti implinesti judecatile Tale; Tu, Stanca mea, l-ai ridicat ca sa dai prin el pedepsele Tale!

13. Ochii Tai sunt asa de curati ca nu pot sa vada raul si nu poti sa privesti nelegiuirea! Cum ai putea privi Tu pe cei misei, si sa taci cand cel rau mananca pe cel mai neprihanit decat el?

14. Vei face Tu omului ca pestilor marii, ca taratoarei care n-are stapan?

15. El ii scoate pe toti cu undita, ii trage in mreaja sa, ii strange in navodul sau. De aceea se bucura si se inveseleste.

16. De aceea aduce jertfe mrejei sale, aduce tamaie navodului sau; caci lor le datoreaza partea lui cea grasa si bucatele lui gustoase!

17. Pentru aceasta isi va goli el intruna mreaja si va injunghia fara mila pe neamuri?

Capitolul urmator
pixel
***