Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234
Capitolul urmator

Maleahi 1

1. Prorocia, cuvantul Domnului, catre Israel, prin Maleahi:

2. "V-am iubit, zice Domnul! Si voi ziceti: "Cu ce ne-ai iubit?" Nu este Esau frate cu Iacov? - zice Domnul; totusi am iubit pe Iacov,

3. si am urat pe Esau, i-am prefacut muntii intr-o pustietate, si mostenirea lui am dat-o sacalilor din pustiu.

4. Iar daca ar zice Edomul: "Suntem nimiciti, dar vom ridica iarasi daramaturile!", asa vorbeste Domnul ostirilor: "Sa zideasca ei, caci Eu voi surpa, si se vor numi: "Tara rautatii" si "Poporul pe care S-a maniat Domnul pentru totdeauna"!

5. Veti vedea cu ochii vostri lucrul acesta si veti zice: "Mare este Domnul dincolo de hotarele lui Israel!"

6. Un fiu cinsteste pe tatal sau si o sluga, pe stapanul sau. Daca sunt Tata, unde este cinstea care Mi se cuvine? Daca sunt Stapan, unde este teama de Mine? - zice Domnul ostirilor catre voi, preotilor, care nesocotiti Numele Meu si care ziceti: "Cu ce am nesocotit noi Numele Tau?"

7. Prin faptul ca aduceti pe altarul Meu bucate necurate! Si daca ziceti: "Cu ce Te-am spurcat?" Prin faptul ca ati zis: "Masa Domnului este de dispretuit!"

8. Cand aduceti ca jertfa o vita oarba, nu este rau lucrul acesta? Cand aduceti una schioapa sau bolnava, nu este rau lucrul acesta oare? Ia adu-o dregatorului tau! Te va primi el bine pentru ea, va tine el seama de ea? - zice Domnul ostirilor.

9. Si acum, va rog, rugati-va lui Dumnezeu sa aiba mila de noi! Va va primi El cu bunavointa cand mainile voastre fac astfel de lucruri? - zice Domnul ostirilor.

10. Cine din voi va inchide portile, ca sa n-aprindeti degeaba focul pe altarul Meu? N-am nicio placere de voi, zice Domnul ostirilor, si darurile de mancare din mana voastra nu-Mi sunt placute!

11. Caci de la rasaritul soarelui pana la asfintit, Numele Meu este mare intre neamuri si pretutindeni se arde tamaie in cinstea Numelui Meu si se aduc daruri de mancare curate; caci mare este Numele Meu intre neamuri, zice Domnul ostirilor.

12. Dar voi il pangariti prin faptul ca ziceti: "Masa Domnului este spurcata si ce aduce ea este o mancare de dispretuit!"

13. Voi ziceti: "Ce mai osteneala!" si o dispretuiti, zice Domnul ostirilor; si aduceti ce este furat, schiop sau bolnav. Iata darurile de mancare pe care le aduceti! Pot Eu sa le primesc din mainile voastre? - zice Domnul.

14. Nu! Blestemat sa fie inselatorul care are in turma lui o vita de parte barbateasca, si totusi juruieste si jertfeste Domnului o vita bolnava! Caci Eu sunt un Imparat mare, zice Domnul ostirilor, si Numele Meu este infricosat printre neamuri.

Capitolul urmator
pixel
***