Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Samuel 20

1. Acolo era un om de nimic, numit Seba, fiul lui Bicri, beniamitul. El a sunat din trambita si a zis: "Noi n-avem nicio parte cu David, nicio mostenire cu fiul lui Isai! Fiecare la cortul sau, Israele!"

2. Si toti barbatii lui Israel s-au departat de David si au urmat pe Seba, fiul lui Bicri. Dar barbatii lui Iuda au ramas credinciosi imparatului lor si l-au insotit de la Iordan pana la Ierusalim.

3. David a intrat iarasi in casa lui, la Ierusalim. Imparatul a luat cele zece tiitoare pe care le lasase pentru paza casei si le-a pus intr-o casa sub paza; a ingrijit de ele, dar n-a intrat la ele. Si au fost inchise pana in ziua mortii lor, traind in vaduvie.

4. Imparatul a zis lui Amasa: "Cheama-mi peste trei zile pe barbatii lui Iuda, si tu sa fii de fata aici."

5. Amasa a plecat sa cheme pe Iuda; dar a zabovit peste vremea pe care i-o hotarase imparatul.

6. David a zis atunci lui Abisai: "Seba, fiul lui Bicri, ne va face acum mai mult rau decat Absalom. Ia tu insuti pe slujitorii stapanului tau si urmareste-l, ca nu cumva sa gaseasca cetati intarite si sa se ascunda dinaintea noastra."

7. Si Abisai a plecat, urmat de oamenii lui Ioab, de cheretiti si de peletiti si de toti vitejii; au iesit din Ierusalim, ca sa urmareasca pe Seba, fiul lui Bicri.

8. Cand au fost langa piatra cea mare care este la Gabaon, Amasa a ajuns inaintea lor. Ioab era incins cu o sabie pe deasupra hainelor de razboi, cu care era imbracat; ea era legata la coapsa si statea in teaca, si cand a inaintat Ioab, sabia a alunecat.

9. Ioab a zis lui Amasa: "Esti sanatos, frate?" Si cu mana dreapta a apucat pe Amasa de barba sa-l sarute.

10. Amasa n-a luat seama la sabia care era in mana lui Ioab; si Ioab l-a lovit cu ea in pantece si i-a varsat maruntaiele pe pamant, fara sa-i mai dea o a doua lovitura. Si Amasa a murit. Ioab si fratele sau Abisai au urmarit pe Seba, fiul lui Bicri.

11. Un barbat dintre oamenii lui Ioab a ramas langa Amasa si zicea: "Cine vrea pe Ioab si cine este pentru David? Sa urmeze pe Ioab!"

12. Amasa se rostogolea in sange in mijlocul drumului; si omul acela, vazand ca tot poporul se opreste, a tras pe Amasa din drum pe un camp si a aruncat o haina pe el, cand a vazut ca toti cei ce ajungeau langa el se opreau.

13. Dupa ce a fost luat din drum, fiecare a urmat pe Ioab, ca sa urmareasca pe Seba, fiul lui Bicri.

14. Ioab a strabatut toate semintiile lui Israel inspre Abel-Bet-Maaca, si toti barbatii de seama s-au strans si l-au urmat.

15. Au venit si au impresurat pe Seba in Abel-Bet-Maaca si au ridicat impotriva cetatii un val care atingea intaritura. Tot poporul care era cu Ioab sapa zidul ca sa-l faca sa cada.

16. Atunci o femeie inteleapta a inceput sa strige din cetate: "Ascultati, ascultati! Spuneti, va rog, lui Ioab: "Apropie-te pana aici, caci vreau sa-ti vorbesc!"

17. El s-a apropiat de ea, si femeia a zis: "Tu esti Ioab?" El a raspuns: "Eu sunt." Si ea i-a zis: "Asculta vorbele roabei tale." El a raspuns: "Ascult."

18. Si ea a zis: "Odinioara era obiceiul sa se spuna: "Sa intrebam in Abel!" Si totul se ispravea astfel.

19. Eu sunt una din cetatile linistite si credincioase din Israel; si tu cauti sa pierzi o cetate care este o mama in Israel! Pentru ce ai nimici tu mostenirea Domnului?"

20. Ioab a raspuns: "Departe, departe de mine gandul sa nimicesc sau sa daram!

21. Nu este asa! Dar un om din muntele lui Efraim, numit Seba, fiul lui Bicri, a ridicat mana impotriva imparatului David; dati-l incoace numai pe el, si ma voi departa de cetate." Femeia a zis lui Ioab: "Iata, capul lui iti va fi aruncat peste zid."

22. Si femeia s-a dus si a induplecat pe tot poporul cu intelepciunea ei; au taiat capul lui Seba, fiul lui Bicri, si l-au aruncat lui Ioab. Ioab a sunat din trambita; s-au imprastiat de langa cetate si fiecare s-a dus in cortul lui. Si Ioab s-a intors la Ierusalim, la imparat.

23. Ioab era mai mare peste toata ostirea lui Israel; Benaia, fiul lui Iehoiada, era in fruntea cheretitilor si a peletitilor;

24. Adoram era mai mare peste dari; Iosafat, fiul lui Ahilud, era scriitor (arhivar);

25. Seia era logofat; Tadoc si Abiatar erau preoti;

26. si Ira din Iair era slujbas de stat al lui David.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***