Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789
Capitolul urmator

Amos 1

1. Cuvintele lui Amos, unul din pastorii din Tecoa, vedeniile pe care le-a avut el despre Israel, pe vremea lui Ozia, imparatul lui Iuda, si pe vremea lui Ieroboam, fiul lui Ioas, imparatul lui Israel, cu doi ani inaintea cutremurului de pamant.

2. El a zis: "Domnul racneste din Sion, glasul Lui rasuna din Ierusalim. Pasunile pastorilor jelesc, si varful Carmelului este uscat."

3. Asa vorbeste Domnul: "Pentru trei nelegiuiri ale Damascului, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotararea, pentru ca au treierat Galaadul cu treieratoarea de fier.

4. De aceea voi trimite foc in casa lui Hazael, care va mistui palatele lui Ben-Hadad.

5. Voi sfarama zavoarele Damascului si voi nimici cu desavarsire pe locuitorii din Bicat-Aven, impreuna cu cel ce tine toiagul de carmuire in Bet-Eden; si poporul Siriei va fi dus rob la Chir, zice Domnul."

6. Asa vorbeste Domnul: "Pentru trei nelegiuiri ale Gazei, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotararea, pentru ca au luat pe toti oamenii prinsi de razboi si i-au dat Edomului:

7. de aceea voi trimite foc in zidurile Gazei, si-i va mistui palatele.

8. Voi nimici cu desavarsire pe locuitorii din Asdod si pe cel ce tine toiagul imparatesc in Ascalon; Imi voi intoarce mana impotriva Ecronului, si ce va mai ramane din filisteni va pieri, zice Domnul Dumnezeu."

9. Asa vorbeste Domnul: "Pentru trei nelegiuiri ale Tirului, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotararea, pentru ca au luat pe toti oamenii prinsi de razboi si i-au dat Edomului, si nu s-au gandit la legamantul fratesc.

10. De aceea voi trimite foc in zidurile Tirului, si-i va mistui palatele."

11. Asa vorbeste Domnul: "Pentru trei nelegiuiri ale Edomului, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotararea, pentru ca a urmarit pe fratii sai cu sabia, inabusindu-si mila, a dat drumul maniei si isi tinea intruna urgia.

12. De aceea voi trimite foc peste Teman, si va mistui palatele Botrei."

13. Asa vorbeste Domnul: "Pentru trei nelegiuiri ale copiilor lui Amon, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotararea, pentru ca au spintecat pantecele femeilor insarcinate ale Galaadului, ca sa-si mareasca tinutul:

14. de aceea voi aprinde focul in zidurile Rabei, si-i va mistui palatele, in mijlocul strigatelor de razboi, in ziua luptei, si in mijlocul vijeliei, in ziua furtunii.

15. Si imparatul lor va merge in robie, el si capeteniile lui impreuna cu el, zice Domnul."

Capitolul urmator
pixel
***