Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Samuel 7

1. Cand a locuit imparatul in casa lui si cand i-a dat odihna Domnul, dupa ce l-a izbavit de toti vrajmasii care-l inconjurau,

2. a zis prorocului Natan: "Iata! eu locuiesc intr-o casa de cedru, si chivotul lui Dumnezeu locuieste intr-un cort."

3. Natan a raspuns imparatului: "Du-te si fa tot ce ai in inima, caci Domnul este cu tine."

4. In noaptea urmatoare, cuvantul Domnului a vorbit lui Natan:

5. "Du-te si spune robului Meu David: "Asa vorbeste Domnul: "Oare tu Imi vei zidi o Casa ca sa locuiesc in ea?

6. Dar Eu n-am locuit intr-o casa, din ziua cand am scos pe copiii lui Israel din Egipt pana in ziua aceasta; ci am calatorit intr-un Cort drept locuinta.

7. Pretutindeni pe unde am mers cu toti copiii lui Israel, am spus Eu oare vreo vorba vreuneia din semintiile lui Israel, careia ii poruncisem sa pasca pe poporul Meu, Israel, zicand: "Pentru ce nu-Mi ziditi o Casa de cedru?"?

8. Acum sa spui robului Meu David: "Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Te-am luat de la pasune, de la oi, ca sa fii capetenie peste poporul Meu, peste Israel;

9. am fost cu tine pretutindeni pe unde ai mers, am nimicit pe toti vrajmasii tai dinaintea ta si ti-am facut numele mare ca numele celor mari de pe pamant;

10. am dat un loc poporului Meu, lui Israel, si l-am sadit ca sa locuiasca in el si sa nu mai fie tulburat, ca sa nu-l mai apese cei rai ca mai inainte

11. si ca pe vremea cand pusesem judecatori peste poporul Meu, Israel. Ti-am dat odihna izbavindu-te de toti vrajmasii tai. Si Domnul iti vesteste ca-ti va zidi o casa.

12. Cand ti se vor implini zilele si vei fi culcat cu parintii tai, Eu iti voi ridica un urmas dupa tine, care va iesi din trupul tau, si-i voi intari imparatia.

13. El va zidi Numelui Meu o Casa, si voi intari pe vecie scaunul de domnie al imparatiei lui.

14. Eu ii voi fi Tata, si el Imi va fi fiu. Daca va face raul, il voi pedepsi cu o nuia omeneasca si cu lovituri omenesti;

15. dar harul Meu nu se va departa de la el, cum l-am departat de la Saul, pe care l-am indepartat dinaintea ta.

16. Ci casa ta si imparatia ta vor dainui vesnic inaintea Mea, si scaunul tau de domnie va fi intarit pe vecie."

17. Natan a spus lui David toate aceste cuvinte si toata vedenia aceasta.

18. Si imparatul David s-a dus si s-a infatisat inaintea Domnului si a zis: "Cine sunt eu, Doamne Dumnezeule, si ce este casa mea, de m-ai facut sa ajung unde sunt?

19. Si inca atat este putin inaintea Ta, Doamne Dumnezeule! Tu vorbesti despre casa robului Tau si in viitor. Si binevoiesti sa inveti pe un om cu privire la aceste lucruri, Doamne Dumnezeule!

20. Ce Ti-ar putea spune David mai mult? Tu cunosti pe robul Tau, Doamne Dumnezeule!

21. Dupa cuvantul Tau si dupa inima Ta, Tu ai facut toate aceste lucruri mari, ca sa le descoperi robului Tau!

22. Ce mare esti Tu, Doamne Dumnezeule! Caci nimeni nu este ca Tine si nu este alt Dumnezeu afara de Tine, dupa tot ce am auzit cu urechile noastre.

23. Este oare pe pamant un singur neam care sa fie ca poporul Tau, ca Israel, pe care a venit sa-l rascumpere Dumnezeu, ca sa faca din el poporul Lui, ca sa-Si faca un Nume si ca sa faca pentru el, pentru tara Ta, minuni si semne, izgonind dinaintea poporului Tau, pe care l-ai rascumparat din Egipt, neamuri si pe dumnezeii lor?

24. Tu ai intarit pe poporul Tau, Israel, ca sa fie poporul Tau pe vecie; si Tu, Doamne, Te-ai facut Dumnezeul lui.

25. Acum, Doamne Dumnezeule, fa sa ramana in veci cuvantul pe care l-ai rostit asupra robului Tau si asupra casei lui, si lucreaza dupa cuvantul Tau.

26. Slavit sa fie Numele Tau pe vecie si sa se zica: "Domnul ostirilor este Dumnezeul lui Israel." Si casa robului Tau David sa ramana inaintea Ta!

27. Caci Tu insuti, Doamne al ostirilor, Dumnezeul lui Israel, Te-ai descoperit robului Tau, zicand: "Eu iti voi intemeia o casa!" De aceea a indraznit robul Tau sa-Ti faca aceasta rugaciune.

28. Acum, Doamne Dumnezeule, Tu esti Dumnezeu, si cuvintele Tale sunt adevar, si Tu ai vestit harul acesta robului Tau.

29. Binecuvanta, dar, casa robului Tau, ca sa dainuiasca pe vecie inaintea Ta! Caci Tu, Doamne Dumnezeule, ai vorbit, si, prin binecuvantarea Ta, casa robului Tau va fi binecuvantata pe vecie."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***