Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea a doua a Regilor 5

1. Atunci au venit toate triburile lui Israel la David in Hebron si au zis:

2. "Iata, noi suntem oasele tale si carnea ta. Inca de pe cand Saul domnea peste noi, tu ai povatuit pe Israel si Domnul a zis catre tine: Tu vei paste pe poporul Meu Israel si tu vei fi povatuitorul lui Israel".

3. Au venit toti batranii lui Israel la rege in Hebron si a incheiat cu ei regele David legamant in Hebron, inaintea Domnului; si au uns pe David rege peste tot Israelul.

4. David insa era ca de treizeci de ani cand s-a facut rege si a domnit patruzeci de ani.

5. in Hebron a domnit peste Iuda sapte ani si sase luni, iar in Ierusalim a domnit treizeci si trei de ani peste tot Israelul si peste Iuda.

6. Atunci au pornit regele si oamenii lui la Ierusalim, impotriva Iebuseilor, locuitorii tarii aceleia. Dar acestia au zis catre David: "Nu vei intra aici, caci te vor goni orbii si schiopii care zic: David nu va intra aici!"

7. David insa a luat cetatea Sionului; aceasta este cetatea lui David.

8. Si a zis David in ziua aceea: "Tot cel ce va ucide pe Iebusei sa loveasca cu lancea si pe schiopii si pe orbii care urasc sufletul lui David". De aceea se si zice: "Orbul si schiopul nu vor intra in casa Domnului!"

9. Atunci s-a mutat David in cetate si a numit-o cetatea lui David; si a facut intarituri de jur imprejur, de la Milo si pana inauntru.

10. Si a propasit David si s-a inaltat, si Domnul Dumnezeul Savaot era cu el.

11. In vremea aceea a trimis Hiram, regele Tirului, soli la David si lemn de cedru, tamplari, pietrari si zidari, si acestia au facut casa lui David.

12. Si a inteles David ca Domnul l-a intarit rege peste Israel si a inaltat regatul sau din pricina poporului sau Israel.

13. Si si-a mai luat David femei si concubine din Ierusalim, dupa ce a venit din Hebron.

14. Si i s-au mai nascut lui David fii si fiice. Iata si numele celor ce i s-au nascut in Ierusalim: Samua si Sobab, Natan si Solomon;

15. Ibhar si Elisua, Nefeg si Iafia;

16. Elisama, Eliada si Elifelet; Samae, Iesivat, Natan, Galamaan, Ievaar, Teisus, Elfalat, Naged, Nafec, Ionatan, Leasamis, Baalimat si Elifaat.

17. Iar daca au auzit Filistenii ca David a fost uns rege peste Israel, s-au ridicat Filistenii cu totii sa caute pe David. Auzind insa David, s-a dus in cetate;

18. Iar Filistenii au venit si s-au asezat in valea Refaim.

19. Si a intrebat David pe Domnul, zicand: "Sa ma duc oare impotriva Filistenilor? Ii vei da Tu, oare, in mainile mele?" "Du-te, a zis Domnul catre David, caci Eu voi da pe Filisteni in mainile tale!"

20. Atunci s-a dus David la Baal-Peratim si i-a lovit acolo si a zis David: "Domnul a maturat pe vrajmasii mei dinaintea mea, ca si cum i-ar fi luat apa". Si de aceea s-a si dat locului aceluia numele de Baal-Peratim.

21. Filistenii insa si-au lasat acolo idolii lor, iar David si oamenii sai i-au luat si a poruncit sa-i arda cu foc.

22. Dar Filistenii au navalit iarasi si s-au asezat in valea Refaim.

23. David a intrebat din nou pe Domnul, zicand: "Sa ma duc oare impotriva Filistenilor si ii vei da Tu oare in mainile mele?" "Sa nu iesi inaintea lor, i-a raspuns El, ci i-ai pe la spate si inainteaza spre ei dinspre dumbrava murelor;

24. Si cand vei auzi un zgomot, ca si cum ar veni pe varful arborilor dumbravilor, atunci sa pornesti, caci atunci a pornit Domnul inaintea ta, ca sa loveasca ostirea Filistenilor".

25. Si a facut David cum i-a poruncit Domnul si a lovit pe Filisteni de la Ghibeon pana la Ghezer.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***