Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Samuel 10

1. Dupa aceea, imparatul fiilor lui Amon a murit, si in locul lui a domnit fiul sau Hanun.

2. David a zis: "Voi arata bunavointa lui Hanun, fiul lui Nahas, cum a aratat si tatal lui fata de mine." Si David a trimis pe slujitorii sai sa-l mangaie pentru moartea tatalui sau. Cand au ajuns slujitorii lui David in tara fiilor lui Amon,

3. capeteniile fiilor lui Amon au zis stapanului lor, Hanun: "Crezi ca David iti trimite oameni sa te mangaie, ca sa cinsteasca pe tatal tau? Ori ca sa cunoasca si sa cerceteze cetatea, ca s-o nimiceasca isi trimite el slujitorii la tine?"

4. Atunci Hanun a luat pe slujitorii lui David, le-a ras barba pe jumatate si le-a taiat hainele pe jumatate pana la coapse. Apoi le-a dat drumul.

5. David, instiintat de lucrul acesta, a trimis niste oameni inaintea lor, caci oamenii aceia erau foarte batjocoriti; si imparatul a spus sa le spuna: "Ramaneti la Ierihon pana va va creste barba, si pe urma sa va intoarceti."

6. Fiii lui Amon, vazand ca se facusera urati lui David, au tocmit douazeci de mii de pedestri de la sirienii din Bet-Rehob si de la sirienii din Toba, o mie de oameni de la imparatul din Maaca si douasprezece mii de oameni de la oamenii din Tob.

7. La auzul acestei vesti, David a trimis impotriva lor pe Ioab si toata ostirea, numai oameni viteji.

8. Fiii lui Amon au iesit si s-au asezat in siruri de bataie la intrarea portii; sirienii din Toba si din Rehob si oamenii din Tob si din Maaca erau deoparte in campie.

9. Ioab a vazut ca avea sa lupte si inainte si inapoi. A ales atunci din toti alesii lui Israel o ceata, pe care a asezat-o impotriva sirienilor;

10. si a pus sub porunca fratelui sau Abisai ce mai ramasese din popor, ca sa tina piept fiilor lui Amon.

11. El a zis: "Daca sirienii vor fi mai tari decat mine, sa vii in ajutorul meu; si daca fiii lui Amon vor fi mai tari decat tine, voi veni eu sa te ajut.

12. Fii tare, si sa ne aratam plini de barbatie pentru poporul nostru si pentru cetatile Dumnezeului nostru; si Domnul sa faca ce va crede!"

13. Ioab, cu poporul lui, a inaintat la lupta impotriva sirienilor, si ei au luat-o la fuga dinaintea lui.

14. Si cand au vazut fiii lui Amon ca sirienii o luasera la fuga, au fugit si ei dinaintea lui Abisai si au intrat in cetate. Ioab a plecat de la fiii lui Amon si s-a intors la Ierusalim.

15. Sirienii, vazand ca fusesera batuti de Israel, si-au strans puterile.

16. Hadarezer a trimis dupa sirienii care erau de cealalta parte a Raului; si au venit la Helam, in frunte cu Sobac, capetenia ostirii lui Hadarezer.

17. Au dat de veste lui David, care a strans tot Israelul, a trecut Iordanul si a venit la Helam; sirienii s-au pregatit de au iesit inaintea lui David si au inceput lupta cu el.

18. Dar sirienii au fugit dinaintea lui Israel. Si David le-a taiat sapte sute de cai de trasura si patruzeci de mii de calareti; a lovit si pe capetenia ostirii lor, Sobac, care a murit pe loc.

19. Toti imparatii supusi lui Hadarezer, vazandu-se batuti de Israel, au facut pace cu Israel si i s-au supus. Si sirienii n-au mai indraznit sa ajute pe fiii lui Amon.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***