Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Samuel 8

1. Dupa aceea, David a batut pe filisteni si i-a smerit si a luat din mana filistenilor carmuirea capitalei lor.

2. A batut pe moabiti si i-a masurat cu o franghie, punandu-i sa se culce la pamant; a masurat doua franghii ca sa-i omoare, si o franghie plina ca sa-i lase vii. Si moabitii au fost supusi lui David si i-au platit un bir.

3. David a batut pe Hadadezer, fiul lui Rehob, imparatul din Toba, cand s-a dus sa-si aseze iarasi stapanirea peste raul Eufrat.

4. David i-a luat o mie sapte sute de calareti si douazeci de mii de pedestri; a taiat vinele cailor de trasura si n-a pastrat cai decat pentru o suta de care.

5. Sirienii din Damasc au venit in ajutorul lui Hadadezer, imparatul din Toba, si David a ucis douazeci si doua de mii de sirieni.

6. David a pus straja in Siria Damascului. Si sirienii au fost supusi lui David si i-au platit un bir. Domnul ocrotea pe David oriunde se ducea.

7. Si David a luat scuturile de aur, pe care le aveau slujitorii lui Hadadezer, si le-a adus la Ierusalim.

8. Imparatul David a mai luat multa arama din Betah si din Berotai, cetatile lui Hadadezer.

9. Toi, imparatul Hamatului, a auzit ca David batuse toata ostirea lui Hadadezer

10. si a trimis pe fiul sau Ioram la imparatul David, ca sa-i ureze de bine si sa-l laude ca a pornit lupta impotriva lui Hadadezer si ca l-a batut. Caci Toi era in razboi cu Hadadezer. Ioram a adus vase de argint, vase de aur si vase de arama.

11. Imparatul David le-a inchinat Domnului, cum inchinase si argintul si aurul luat de la toate neamurile pe care le biruise,

12. din Siria, din Moab, de la fiii lui Amon, de la filisteni, de la Amalec si din prada de la Hadadezer, fiul lui Rehob, imparatul din Toba.

13. La intoarcerea de la biruinta lui asupra sirienilor, David si-a facut iarasi un nume, batand in Valea Sarii optsprezece mii de edomiti.

14. A pus straji in Edom, a pus straji in tot Edomul. Si tot Edomul a fost supus lui David. Domnul ocrotea pe David pretutindeni pe unde mergea.

15. David a imparatit peste Israel si facea judecata si dreptate la tot poporul lui.

16. Ioab, fiul Teruiei, era mai mare peste ostire; Iosafat, fiul lui Ahilud, era mai mare peste scriitori;

17. Tadoc, fiul lui Ahitub, si Ahimelec, fiul lui Abiatar, erau preoti; Seraia era logofat;

18. Benaia, fiul lui Iehoiada, era capetenia cheretitilor si a peletitilor; si fiii lui David erau mari dregatori.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***