Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910
Capitolul urmator

Ezra 1

1. In cel dintai an al lui Cirus, imparatul persilor, ca sa se implineasca cuvantul Domnului rostit prin gura lui Ieremia, Domnul a trezit duhul lui Cirus, imparatul persilor, care a pus sa se faca prin viu grai si prin scris vestirea aceasta in toata imparatia lui:

2. "Asa vorbeste Cirus, imparatul persilor: "Domnul Dumnezeul cerurilor mi-a dat toate imparatiile pamantului si mi-a poruncit sa-I zidesc o Casa la Ierusalim in Iuda.

3. Cine dintre voi este din poporul Lui? Dumnezeul lui sa fie cu el, si sa se suie la Ierusalim in Iuda, si sa zideasca acolo Casa Domnului Dumnezeului lui Israel! El este adevaratul Dumnezeu, care locuieste la Ierusalim.

4. Oriunde locuiesc ramasite din poporul Domnului, oamenii din locul acela sa le dea argint, aur, avere si vite, pe langa daruri de bunavoie, pentru Casa lui Dumnezeu, care este la Ierusalim!"

5. Capii de familie din Iuda si Beniamin, preotii si levitii, si anume toti aceia al caror duh l-a trezit Dumnezeu, s-au sculat sa mearga sa zideasca la Ierusalim Casa Domnului.

6. Si toti cei dimprejurul lor le-au dat lucruri de argint, de aur, avere, vite si lucruri scumpe, afara de toate darurile de bunavoie.

7. Imparatul Cirus a dat inapoi uneltele Casei Domnului pe care le luase Nebucadnetar din Ierusalim si le pusese in casa dumnezeului sau.

8. Cirus, imparatul persilor, le-a scos prin Mitredat, vistiernicul, care le-a dat lui Sesbatar voievodul lui Iuda.

9. Iata-le numarul: treizeci de lighene de aur, o mie de lighene de argint, douazeci si noua de cutite,

10. treizeci de potire de aur, patru sute zece potire de argint de mana a doua si o mie de alte unelte.

11. Toate lucrurile de aur si de argint erau in numar de cinci mii patru sute. Sesbatar a adus tot din Babilon la Ierusalim, impreuna cu cei ce s-au intors din robie.

Capitolul urmator
pixel
***