Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator

2 Imparati (2 Regi) 1

1. Moab s-a razvratit impotriva lui Israel, dupa moartea lui Ahab.

2. Ahazia a cazut prin zabrelele odaii lui de sus, in Samaria, si s-a imbolnavit. A trimis niste soli si le-a zis: "Duceti-va si intrebati pe Baal-Zebub, dumnezeul Ecronului, ca sa stiu daca ma voi vindeca de boala aceasta."

3. Dar ingerul Domnului a zis lui Ilie, tisbitul: "Scoala-te, suie-te inaintea solilor imparatului Samariei si spune-le: "Oare nu este Dumnezeu in Israel, de va duceti sa intrebati pe Baal-Zebub, dumnezeul Ecronului?

4. De aceea, asa vorbeste Domnul: "Nu te vei mai da jos din patul in care te-ai suit, ci vei muri." Si Ilie a plecat.

5. Solii s-au intors la Ahazia. Si el le-a zis: "Pentru ce v-ati intors?"

6. Ei i-au raspuns: "Un om s-a suit inaintea noastra si ne-a zis: "Intoarceti-va la imparatul care v-a trimis si spuneti-i: "Asa vorbeste Domnul: "Oare nu este Dumnezeu in Israel, de trimiteti sa intrebe pe Baal-Zebub, dumnezeul Ecronului? De aceea, nu te vei mai da jos din patul in care te-ai suit, ci vei muri."

7. Ahazia le-a zis: "Ce infatisare avea omul acela care s-a suit inaintea voastra si v-a spus aceste cuvinte?"

8. Ei au raspuns: "Era un om imbracat cu o manta de par si incins cu o curea la mijloc." Si Ahazia a zis: "Este Ilie, tisbitul."

9. A trimis la el pe o capetenie de cincizeci cu cei cincizeci de oameni ai lui. Capetenia aceasta s-a suit la Ilie, care sedea pe varful muntelui, si i-a zis: "Omule al lui Dumnezeu, imparatul a zis: "Coboara-te!"

10. Ilie a raspuns capeteniei peste cincizeci: "Daca sunt un om al lui Dumnezeu, sa se coboare foc din cer si sa te mistuie, pe tine si pe cei cincizeci de oameni ai tai!" Si s-a coborat foc din cer si l-a mistuit pe el si pe cei cincizeci de oameni ai lui.

11. Ahazia a trimis din nou la el alta capetenie peste cincizeci cu cei cincizeci de oameni ai lui. Capetenia aceasta a luat cuvantul si a zis lui Ilie: "Omule al lui Dumnezeu, asa a zis imparatul: "Grabeste-te de te coboara!"

12. Ilie le-a raspuns: "Daca sunt un om al lui Dumnezeu, sa se coboare foc din cer si sa te mistuie, pe tine si pe cei cincizeci de oameni ai tai!" Si s-a coborat for din cer si l-a mistuit, pe el si pe cei cincizeci de oameni ai lui.

13. Ahazia a trimis din nou o a treia capetenie peste cincizeci, impreuna cu cei cincizeci de oameni ai sai. Aceasta a treia capetenie peste cincizeci s-a suit; si, la sosire, si-a plecat genunchii inaintea lui Ilie si i-a zis, rugandu-l: "Omule al lui Dumnezeu, te rog, viata mea si viata acestor cincizeci de oameni, slujitorii tai, sa fie scumpa inaintea ta!

14. Iata, s-a coborat foc din cer si a mistuit pe cele dintai doua capetenii peste cincizeci si pe cei cincizeci de oameni ai lor: dar acum, viata mea sa fie scumpa inaintea ta!"

15. Ingerul Domnului a zis lui Ilie: "Coboara-te impreuna cu el, n-ai nicio frica de el." Ilie s-a sculat si s-a coborat cu el la imparatul.

16. El i-a zis: "Asa vorbeste Domnul: "Pentru ca ai trimis soli sa intrebe pe Baal-Zebub, dumnezeul Ecronului, ca si cum n-ar fi in Israel Dumnezeu al carui cuvant sa-l poti intreba, nu te vei mai da jos din patul in care te-ai suit, ci vei muri."

17. Ahazia a murit, dupa cuvantul Domnului, rostit prin Ilie. Si in locul lui, a inceput sa domneasca Ioram, in al doilea an al lui Ioram, fiul lui Iosafat, imparatul lui Iuda; caci n-avea fiu.

18. Celelalte fapte ale lui Ahazia si ce a facut el nu sunt scrise oare in cartea Cronicilor imparatilor lui Israel?

Capitolul urmator
pixel
***