Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1

Obadia 1

1. Prorocia lui Obadia. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu despre Edom: - Noi am auzit o veste din partea Domnului, si un sol a fost trimis cu ea printre neamuri, zicand: "Sculati-va, sa mergem impotriva Edomului ca sa ne razboim cu el!" -

2. "Iata, te voi face mic printre neamuri, vei fi cel mai dispretuit.

3. Caci mandria inimii tale te-a dus in ratacire, pe tine care locuiesti in crapaturile stancilor si domnesti in inaltime; de aceea, tu zici in tine insuti: "Cine ma va arunca la pamant?"

4. Dar, chiar daca ai locui tot atat de sus ca vulturul, chiar daca ti-ai aseza cuibul intre stele, tot te voi arunca jos si de acolo, zice Domnul.

5. Daca ar fi intrat la tine niste hoti sau niste talhari de noapte - cum esti de pustiit! - ar fi luat ei oare mai mult decat ar fi putut? Daca ar fi venit niste culegatori de vie la tine, n-ar fi lasat ei niciun strugure pe urma?

6. Vai! Ce scormonit este Esau! Cum i s-au descoperit comorile!

7. Toti cei uniti cu tine te-au izgonit inapoi pana la hotar, prietenii tai te-au inselat si te-au stapanit. Cei ce mancau din painea ta ti-au intins curse pe care nu le-ai bagat de seama!

8. Oare, zice Domnul, nu voi pierde Eu in ziua aceea pe cei intelepti din Edom si priceperea din muntele lui Esau?

9. Vitejii tai, Temane, se vor inspaimanta, pentru ca toti cei din muntele lui Esau sa piara in macel.

10. Din pricina silniciei facute impotriva fratelui tau Iacov, vei fi acoperit de rusine si vei fi nimicit cu desavarsire pentru totdeauna.

11. Caci in ziua cand stateai in fata lui, in ziua cand strainii ii luau averea, cand strainii intrau pe portile lui si aruncau sortul asupra Ierusalimului, si tu erai atunci ca unul din ei!

12. Nu trebuia sa te uiti multumit la ziua fratelui tau, in ziua nenorocirii lui, nu trebuia sa te bucuri de copiii lui Iuda, in ziua pieirii lor, si nu trebuia sa vorbesti cu semetie, in ziua stramtorarii!

13. Nici nu trebuia sa intri pe portile poporului Meu, in ziua nenorocirii lui, nici nu trebuia sa te bucuri de nenorocirea lui, in ziua prapadului lui, si nu trebuia sa pui mana pe bogatiile lui, in ziua prapadului lui!

14. Nu trebuia sa stai la raspantii, ca sa nimicesti pe fugarii lui, si nici nu trebuia sa dai in mana vrajmasului pe cei ce scapasera din el in ziua necazului!

15. Caci ziua Domnului este aproape pentru toate neamurile. Cum ai facut, asa ti se va face; faptele tale se vor intoarce asupra capului tau.

16. Caci, dupa cum ati baut paharul maniei, voi cei de pe muntele Meu cel sfant, tot asa toate neamurile il vor bea necurmat; vor bea, vor sorbi din el si vor fi ca si cand n-ar fi fost niciodata.

17. Dar mantuirea va fi pe muntele Sionului, el va fi sfant, si casa lui Iacov isi va lua inapoi mosiile.

18. Casa lui Iacov va fi un foc, si casa lui Iosif, o flacara; dar casa lui Esau va fi miristea pe care o vor aprinde si o vor mistui; si nu va mai ramane niciunul din casa lui Esau, caci Domnul a vorbit!

19. Cei de la miazazi vor stapani muntele lui Esau, si cei din campie, tara filistenilor; vor stapani si tinutul lui Efraim si al Samariei; si Beniamin va stapani Galaadul.

20. Dar prinsii de razboi ai acestei ostiri a copiilor lui Israel vor stapani tara canaanitilor pana la Sarepta, si prinsii de razboi ai Ierusalimului care sunt la Sefarad vor stapani cetatile de miazazi.

21. Izbavitorii se vor sui pe muntele Sionului ca sa judece muntele lui Esau. Dar imparatia va fi a Domnului."

pixel
***