Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator

Ieremia 1

1. Cuvintele lui Ieremia, fiul lui Hilchia, unul din preotii din Anatot, din tara lui Beniamin.

2. Cuvantul Domnului i-a vorbit pe vremea lui Iosia, fiul lui Amon, imparatul lui Iuda, in al treisprezecelea an al domniei lui,

3. si pe vremea lui Ioiachim, fiul lui Iosia, imparatul lui Iuda, pana la sfarsitul anului al unsprezecelea al lui Zedechia, fiul lui Iosia, imparatul lui Iuda, pana pe vremea cand a fost dus Ierusalimul in robie, in luna a cincea.

4. "Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

5. "Mai inainte ca sa te fi intocmit in pantecele mamei tale, te cunosteam, si mai inainte ca sa fi iesit tu din pantecele ei, Eu te pusesem deoparte si te facusem proroc al neamurilor."

6. Eu am raspuns: "Ah! Doamne Dumnezeule, vezi ca eu nu stiu sa vorbesc, caci sunt un copil."

7. Dar Domnul mi-a zis: "Nu zice: "Sunt un copil", caci te vei duce la toti aceia la care te voi trimite si vei spune tot ce-ti voi porunci.

8. Nu te teme de ei; caci Eu sunt cu tine ca sa te scap - zice Domnul."

9. Apoi Domnul Si-a intins mana si mi-a atins gura. Si Domnul mi-a zis: "Iata, pun cuvintele Mele in gura ta.

10. Iata, astazi te pun peste neamuri si peste imparatii, ca sa smulgi si sa tai, sa darami si sa nimicesti, sa zidesti si sa sadesti."

11. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel: "Ce vezi, Ieremio?" Eu am raspuns: "Vad un veghetor."

12. Si Domnul mi-a zis: "Bine ai vazut; caci Eu veghez asupra cuvantului Meu ca sa-l implinesc."

13. Cuvantul Domnului mi-a vorbit a doua oara astfel: "Ce vezi?" Eu am raspuns: "Vad un cazan clocotind dinspre miazanoapte."

14. Si Domnul mi-a zis: "De la miazanoapte va izbucni nenorocirea peste toti locuitorii tarii.

15. Caci iata, voi chema toate popoarele imparatiilor de la miazanoapte, zice Domnul; ele vor veni si isi vor aseza fiecare scaunul de domnie la intrarea portilor Ierusalimului, impotriva tuturor zidurilor lui de jur imprejur si impotriva tuturor cetatilor lui Iuda.

16. Imi voi rosti judecatile impotriva lor, din pricina intregii lor rautati, pentru ca M-au parasit si au adus tamaie altor dumnezei si s-au inchinat inaintea lucrarii mainilor lor.

17. Dar tu incinge-ti coapsele, scoala-te si spune-le tot ce-ti voi porunci. Nu tremura inaintea lor, ca nu cumva sa te fac sa tremuri inaintea lor.

18. Iata ca in ziua aceasta te fac o cetate intarita, un stalp de fier si un zid de arama impotriva intregii tari, impotriva imparatilor lui Iuda, impotriva capeteniilor lui, impotriva preotilor lui si impotriva poporului tarii.

19. Ei vor lupta impotriva ta, dar nu te vor birui; caci Eu sunt cu tine ca sa te scap, zice Domnul."

Capitolul urmator
pixel
***