Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1

2 Ioan 1

1. Prezbiterul, catre aleasa Doamna si catre copiii ei, pe care-i iubesc in adevar - si nu numai eu, ci toti cei ce cunosc adevarul -

2. pentru adevarul acesta care ramane in noi si care va fi cu noi in veac:

3. Harul, indurarea si pacea sa fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatal si din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatalui, in adevar si in dragoste!

4. M-am bucurat foarte mult cand am aflat pe unii din copiii tai umbland in adevar, dupa porunca pe care am primit-o de la Tatal.

5. Si acum, te rog, Doamna, nu ca si cum ti-as scrie o porunca noua, ci cea pe care am avut-o de la inceput: sa ne iubim unii pe altii!

6. Si dragostea sta in vietuirea dupa poruncile Lui. Aceasta este porunca in care trebuie sa umblati, dupa cum ati auzit de la inceput.

7. Caci in lume s-au raspandit multi amagitori, care nu marturisesc ca Isus Hristos vine in trup. Iata amagitorul, iata Antihristul!

8. Paziti-va bine sa nu pierdeti rodul muncii voastre, ci sa primiti o rasplata deplina.

9. Oricine o ia inainte, si nu ramane in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul.

10. Daca vine cineva la voi, si nu va aduce invatatura aceasta, sa nu-l primiti in casa si sa nu-i ziceti: "Bun venit!"

11. Caci cine-i zice: "Bun venit!", se face partas faptelor lui rele.

12. As avea sa va spun multe lucruri; dar nu voiesc sa vi le scriu pe hartie si cu cerneala; ci nadajduiesc sa vin la voi si sa va vorbesc gura catre gura, pentru ca bucuria noastra sa fie deplina.

13. Copiii surorii tale alese iti trimit sanatate. Amin.

pixel
***