Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910111213
Capitolul urmator

Neemia 1

1. Istorisirea lui Neemia, fiul lui Hacalia. In luna Chisleu, in al douazecilea an, pe cand eram in capitala Susa,

2. a venit Hanani, unul din fratii mei, si cativa oameni din Iuda. I-am intrebat despre iudeii scapati care mai ramasesera din robie si despre Ierusalim.

3. Ei mi-au raspuns: "Cei ce au mai ramas din robie sunt acolo in tara, in cea mai mare nenorocire si ocara; zidurile Ierusalimului sunt daramate, si portile sunt arse de foc."

4. Cand am auzit aceste lucruri, am sezut jos, am plans si m-am jelit multe zile. Am postit si m-am rugat inaintea Dumnezeului cerurilor

5. si am zis: "Doamne Dumnezeul cerurilor, Dumnezeule mare si infricosat, Tu care tii legamantul Tau si esti plin de indurare fata de cei ce Te iubesc si pazesc poruncile Tale!

6. Sa ia aminte urechea Ta, si ochii sa-Ti fie deschisi: asculta rugaciunea pe care Ti-o face robul Tau acum, zi si noapte, pentru robii Tai, copiii lui Israel, marturisind pacatele copiilor lui Israel, pacatele facute de noi impotriva Ta; caci eu si casa tatalui meu am pacatuit.

7. Te-am suparat si n-am pazit poruncile Tale, legile si oranduirile pe care le-ai dat robului Tau Moise.

8. Adu-Ti aminte de cuvintele acestea pe care le-ai dat robului Tau Moise sa le spuna: "Cand veti pacatui, va voi risipi printre popoare;

9. dar, daca va veti intoarce la Mine si daca veti pazi poruncile Mele si le veti implini, atunci, chiar daca veti fi izgoniti la marginea cea mai departata a cerului, de acolo va voi aduna si va voi aduce iarasi in locul pe care l-am ales ca sa locuiasca Numele Meu acolo."

10. Ei sunt robii Tai si poporul Tau pe care l-ai rascumparat prin puterea Ta cea mare si prin mana Ta cea tare.

11. Ah! Doamne, sa ia aminte urechea Ta la rugaciunea robului Tau si la rugaciunea robilor Tai, care vor sa se teama de Numele Tau! Da astazi izbanda robului Tau si fa-l sa capete trecere inaintea omului acestuia!" Pe atunci eram paharnicul imparatului.

Capitolul urmator
pixel
***