Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul precedent

Zaharia 14

1 Iată, vine ziua Domnului, când prăzile tale vor fi împărţite în mijlocul tău. 1 Iata ca vine ziua Domnului, cand se vor imparti prazile tale in mijlocul tau.
2 Atunci voi strânge toate neamurile la război împotriva Ierusalimului. Cetatea va fi luată, casele vor fi jefuite, şi femeile, batjocorite; jumătate din cetate va merge în robie, dar rămăşiţa poporului nu va fi nimicită cu desăvârşire din cetate. 2 Si voi aduna toate neamurile pentru razboi impotriva Ierusalimului, si cetatea va fi luata, casele vor fi jefuite si femeile necinstite. Atunci jumatate din cetate va fi dusa in robie, iar restul poporului Meu nu va fi starpit din cetate.
3 Ci Domnul Se va arăta şi va lupta împotriva acestor neamuri, cum S-a luptat în ziua bătăliei. 3 Atunci Domnul va iesi la lupta si se va razboi impotriva acestor popoare, ca in vreme de lupta, ca in vreme de razboi.
4 Picioarele Lui vor sta în ziua aceea pe Muntele Măslinilor, care este în faţa Ierusalimului, spre răsărit; Muntele Măslinilor se va despica la mijloc, spre răsărit şi spre apus, şi se va face o vale foarte mare: jumătate din munte se va trage înapoi spre miazănoapte, iar jumătate, spre miazăzi. 4 Si in vremea aceea se vor sprijini picioarele Lui pe Muntele Maslinilor, care este in fata Ierusalimului, la rasarit; iar Muntele Maslinilor se va crapa in doua de la rasarit la apus si se va face o vale foarte mare si jumatate din munte se va da inapoi catre miazanoapte si cealalta jumatate catre miazazi.
5 Veţi fugi atunci în valea munţilor Mei, căci valea dintre munţi se va întinde până la Aţel; şi veţi fugi cum aţi fugit de cutremurul de pământ de pe vremea lui Ozia, împăratul lui Iuda. Şi atunci va veni Domnul Dumnezeul meu, şi toţi sfinţii, împreună cu El! 5 Si voi veti alerga prin valea muntilor Mei, caci valea muntilor se va intinde pana la locul unde Eu voi da izbavire. Si veti alerga cum ati alergat de frica cutremurului, in vremea domniei lui Ozia, regele lui Iuda. Atunci va veni Domnul Dumnezeul meu si toti sfintii impreuna cu El.
6 În ziua aceea, nu va mai fi lumină; stelele strălucitoare se vor ascunde. 6 In vremea aceea nu va mai fi lumina, ci frig si ger.
7 Va fi o zi deosebită, cunoscută de Domnul, nu va fi nici zi, nici noapte, dar spre seară se va arăta lumina. 7 Va fi o zi deosebita pe care Domnul singur o stie; nu va fi nici zi si nici noapte, ci in vremea serii va fi lumina.
8 În ziua aceea, vor izvorî ape vii din Ierusalim şi vor curge jumătate spre marea de răsărit, jumătate, spre marea de apus; aşa va fi şi vara şi iarna. 8 Iar in ziua aceea vor izvori din Ierusalim ape vii: jumatate se vor indrepta catre marea cea de la rasarit, iar cealalta jumatate catre marea cea de la apus. Si asa va fi si vara si iarna.
9 Şi Domnul va fi Împărat peste tot pământul. În ziua aceea, Domnul va fi singurul Domn, şi Numele Lui va fi singurul Nume. 9 Si va fi Domnul Imparat peste tot pamantul; in vremea aceea va fi Domnul unul singur si tot asa si numele Sau unul singur.
10 Toată ţara va ajunge ca şesul Iordanului, de la Gheba până la Rimon, la miazăzi de Ierusalim; iar Ierusalimul va fi înălţat şi va rămâne liniştit la locul lui, de la poarta lui Beniamin până la locul porţii dintâi, până la poarta unghiurilor, şi de la turnul lui Hananeel până la teascurile împăratului. 10 Tara intreaga va fi prefacuta in campie de la Gheba si pana la Rimon, spre miazazi de Ierusalim. Si Ierusalimul va fi inaltat si va fi locuit pe locul unde se afla el, de la poarta lui Veniamin si pana la locul portii dintai, adica pana la poarta din colt, si de la turnul lui Hananeel pana la teascurile regelui.
11 Ei vor locui în el şi nu va mai fi niciun blestem în el; Ierusalimul va fi liniştit. 11 Si vor locui in el, si nu va mai fi acolo blestem, ci Ierusalimul va fi locuit in siguranta.
12 Dar iată urgia cu care va lovi Domnul pe toate popoarele care vor lupta împotriva Ierusalimului: Le va putrezi carnea stând încă în picioare, le vor putrezi ochii în găurile lor şi le va putrezi limba în gură. 12 Dar iata care va fi prapadul cu care Domnul va lovi toate popoarele care s-au razboit cu Ierusalimul: trupul dusmanului va putrezi stand in picioare, ochii in orbitele lor si limba in gura.
13 În ziua aceea, Domnul va trimite o mare învălmăşeală în ei; unul va apuca mâna altuia şi vor ridica mâna unii asupra altora. 13 In ziua aceea va fi de la Domnul mare spaima printre ei si fiecare va apuca de mana pe aproapele sau si isi vor ridica mana unii impotriva altora.
14 Iuda va lupta şi el în Ierusalim, şi vor strânge bogăţiile tuturor neamurilor dimprejur, aurul, argintul şi haine foarte multe. 14 Si Iuda va lupta impotriva Ierusalimului, si bogatiile tuturor neamurilor din jur, aur, argint si vesminte fara numar vor fi stranse la un loc.
15 Aceeaşi urgie va lovi şi caii, catârii, cămilele, măgarii şi toate vitele care vor fi în taberele acelea. 15 Si la fel cu acest prapad va fi prapadul care va lovi calul, catarul, camila, asinul si toate dobitoacele care vor fi in acele tabere.
16 Toţi cei ce vor mai rămâne din toate neamurile venite împotriva Ierusalimului se vor sui în fiecare an să se închine înaintea Împăratului, Domnul oştirilor, şi să prăznuiască sărbătoarea Corturilor. 16 Si toti cei care vor fi ramas cu viata dintre neamurile acelea care venisera sa lupte impotriva Ierusalimului se vor sui in fiecare an sa se inchine Imparatului, Domnul Savaot, si sa praznuiasca sarbatoarea corturilor.
17 Dacă unele din familiile pământului nu vor voi să se suie la Ierusalim ca să se închine înaintea Împăratului, Domnul oştirilor, nu va cădea ploaie peste ele. 17 Iar cele din neamurile pamantului care nu se vor sui sa se inchine in Ierusalim, Imparatului, Domnul Savaot, nu vor avea parte de ploaie.
18 Dacă familia Egiptului nu se va sui, dacă nu va veni, nu va cădea ploaie nici peste ea; va fi lovită cu aceeaşi urgie cu care va lovi Domnul neamurile care nu se vor sui să prăznuiască sărbătoarea Corturilor. 18 Si daca neamul Egiptului nu se va sui si nu va veni, nu numai ca ei nu vor avea parte de ploaie, ci va veni peste ei prapadul cu care Domnul va lovi neamurile care nu se vor sui sa praznuiasca sarbatoarea corturilor.
19 Aceasta va fi pedeapsa Egiptului şi pedeapsa tuturor neamurilor care nu se vor sui să prăznuiască sărbătoarea Corturilor. 19 Aceasta va fi pedeapsa Egiptului si pedeapsa tuturor neamurilor care nu se vor sui in Ierusalim sa praznuiasca sarbatoarea corturilor.
20 În ziua aceea, va sta scris până şi pe zurgălăii cailor: "Sfinţi Domnului!" Şi oalele din Casa Domnului vor fi ca potirele de jertfă înaintea altarului. 20 In ziua aceea va fi (scris) pe clopoteii cailor: "Sfant lui Dumnezeu!" Si vor fi caldarile in templul Domnului ca nastrapele inaintea jertfelnicului.
21 Orice oală din Ierusalim şi din Iuda va fi închinată Domnului oştirilor; toţi cei ce vor aduce jertfe vor veni şi se vor sluji de ele ca să-şi fiarbă carnea; şi nu vor mai fi canaaniţi în Casa Domnului oştirilor, în ziua aceea. 21 Si orice caldare din Ierusalim si din Iuda va fi sfanta Domnului Savaot. Si vor veni toti cei ce vor sa jertfeasca si le vor lua si vor fierbe carne si nu va mai fi nici un negutator, in ziua aceea, in templul Domnului Savaot.
Capitolul precedent
pixel
***