Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul precedent

Zaharia 14

1. Iata, vine ziua Domnului, cand prazile tale vor fi impartite in mijlocul tau.

2. Atunci voi strange toate neamurile la razboi impotriva Ierusalimului. Cetatea va fi luata, casele vor fi jefuite, si femeile, batjocorite; jumatate din cetate va merge in robie, dar ramasita poporului nu va fi nimicita cu desavarsire din cetate.

3. Ci Domnul Se va arata si va lupta impotriva acestor neamuri, cum S-a luptat in ziua bataliei.

4. Picioarele Lui vor sta in ziua aceea pe Muntele Maslinilor, care este in fata Ierusalimului, spre rasarit; Muntele Maslinilor se va despica la mijloc, spre rasarit si spre apus, si se va face o vale foarte mare: jumatate din munte se va trage inapoi spre miazanoapte, iar jumatate, spre miazazi.

5. Veti fugi atunci in valea muntilor Mei, caci valea dintre munti se va intinde pana la Atel; si veti fugi cum ati fugit de cutremurul de pamant de pe vremea lui Ozia, imparatul lui Iuda. Si atunci va veni Domnul Dumnezeul meu, si toti sfintii, impreuna cu El!

6. In ziua aceea, nu va mai fi lumina; stelele stralucitoare se vor ascunde.

7. Va fi o zi deosebita, cunoscuta de Domnul, nu va fi nici zi, nici noapte, dar spre seara se va arata lumina.

8. In ziua aceea, vor izvori ape vii din Ierusalim si vor curge jumatate spre marea de rasarit, jumatate, spre marea de apus; asa va fi si vara si iarna.

9. Si Domnul va fi Imparat peste tot pamantul. In ziua aceea, Domnul va fi singurul Domn, si Numele Lui va fi singurul Nume.

10. Toata tara va ajunge ca sesul Iordanului, de la Gheba pana la Rimon, la miazazi de Ierusalim; iar Ierusalimul va fi inaltat si va ramane linistit la locul lui, de la poarta lui Beniamin pana la locul portii dintai, pana la poarta unghiurilor, si de la turnul lui Hananeel pana la teascurile imparatului.

11. Ei vor locui in el si nu va mai fi niciun blestem in el; Ierusalimul va fi linistit.

12. Dar iata urgia cu care va lovi Domnul pe toate popoarele care vor lupta impotriva Ierusalimului: Le va putrezi carnea stand inca in picioare, le vor putrezi ochii in gaurile lor si le va putrezi limba in gura.

13. In ziua aceea, Domnul va trimite o mare invalmaseala in ei; unul va apuca mana altuia si vor ridica mana unii asupra altora.

14. Iuda va lupta si el in Ierusalim, si vor strange bogatiile tuturor neamurilor dimprejur, aurul, argintul si haine foarte multe.

15. Aceeasi urgie va lovi si caii, catarii, camilele, magarii si toate vitele care vor fi in taberele acelea.

16. Toti cei ce vor mai ramane din toate neamurile venite impotriva Ierusalimului se vor sui in fiecare an sa se inchine inaintea Imparatului, Domnul ostirilor, si sa praznuiasca sarbatoarea Corturilor.

17. Daca unele din familiile pamantului nu vor voi sa se suie la Ierusalim ca sa se inchine inaintea Imparatului, Domnul ostirilor, nu va cadea ploaie peste ele.

18. Daca familia Egiptului nu se va sui, daca nu va veni, nu va cadea ploaie nici peste ea; va fi lovita cu aceeasi urgie cu care va lovi Domnul neamurile care nu se vor sui sa praznuiasca sarbatoarea Corturilor.

19. Aceasta va fi pedeapsa Egiptului si pedeapsa tuturor neamurilor care nu se vor sui sa praznuiasca sarbatoarea Corturilor.

20. In ziua aceea, va sta scris pana si pe zurgalaii cailor: "Sfinti Domnului!" Si oalele din Casa Domnului vor fi ca potirele de jertfa inaintea altarului.

21. Orice oala din Ierusalim si din Iuda va fi inchinata Domnului ostirilor; toti cei ce vor aduce jertfe vor veni si se vor sluji de ele ca sa-si fiarba carnea; si nu vor mai fi canaaniti in Casa Domnului ostirilor, in ziua aceea.

Capitolul precedent
pixel
***