Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Zaharia 9

1 Iată prorocia, cuvântul Domnului despre ţara Hadrac; şi va începe din Damasc. Căci Domnul are ochiul îndreptat asupra oamenilor şi peste toate seminţiile lui Israel. 1 Proorocie. Cuvantul Domnului impotriva tarii Hadrac si catre Damasc, cetatea sa, caci Domnul are ochii Sai asupra oamenilor si asupra tuturor semintiilor lui Israel;
2 El se opreşte şi peste Hamat, care se mărgineşte cu Damascul, peste Tir şi Sidon, cu toată înţelepciunea lor! 2 De asemenea si catre Hamat, care se invecineaza cu Damascul, catre Tir si catre Sidon, cu toata intelepciunea lor.
3 Tirul şi-a zidit o întăritură; a îngrămădit argint ca pulberea şi aur ca noroiul de pe uliţe. 3 Tirul si-a zidit intarituri si a strans argint ca pulberea si aur ca tina de pe ulite.
4 Iată că Domnul va pune mâna pe el, îi va năpusti puterea în mare, şi el însuşi va fi ars cu foc. 4 Dar iata ca Domnul il va cuceri si va pravali in mare puterea lui si el va fi mistuit prin foc.
5 Ascalonul va vedea lucrul acesta, şi se va teme; Gaza, de asemenea, şi o va apuca un puternic cutremur; Ecronul, de asemenea, căci nădejdea lui va fi dată de ruşine; va pieri împăratul din Gaza, şi Ascalonul nu va mai fi locuit. 5 Ascalonul va vedea si se va inspaimanta, Gaza va fi cuprinsa de dureri naprasnice si Ecronul la fel, caci nadejdea lui s-a prabusit. Si nu va mai fi rege in Gaza si Ascalonul pustiu va ramane nelocuit.
6 "Străinul se va aşeza în Asdod, şi voi frânge mândria filistenilor. 6 Cel de alt neam va locui in Asdod! Si trufia filisteanului o voi nimici,
7 Îi voi scoate sângele din gură şi urâciunile idoleşti dintre dinţi, ca să fie şi el o rămăşiţă pentru Dumnezeul nostru şi să fie ca o căpetenie din Iuda, şi Ecronul, ca iebusiţii. 7 Si ii voi scoate sangele din gura si uraciunile dintre dintii lui. Va fi si el un rest pentru Dumnezeul nostru si va fi ca o familie in Iuda, iar Ecronul va fi ca Iebusitul.
8 Voi tăbărî în jurul Casei Mele ca s-o apăr împotriva unei oştiri, împotriva celor ce se duc şi vin, şi nu va mai trece asupritorul peste ei, căci acum Mă uit cu ochii Mei. 8 Si Ma voi aseza ca straja imprejurul Casei Mele, ca nimeni dintre cei ce vin si pleaca si ca nici un asupritor sa nu mai vina asupra ei, caci Eu vad acum aceasta cu ochii Mei.
9 Saltă de veselie, fiica Sionului! Strigă de bucurie, fiica Ierusalimului! Iată că Împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor, smerit şi călare pe un măgar, pe un mânz, pe mânzul unei măgăriţe. 9 Bucura-te foarte, fiica Sionului, veseleste-te, fiica Ierusalimului, caci iata Imparatul tau vine la tine drept si biruitor; smerit si calare pe asin, pe manzul asinei.
10 Voi nimici carele de război din Efraim şi caii din Ierusalim, şi arcurile de război vor fi nimicite. El va vesti neamurilor pacea şi va stăpâni de la o mare la cealaltă şi de la Râu până la marginile pământului. 10 El va nimici carele din Efraim, caii din Ierusalim si arcul de razboi va fi frant. El va vesti pacea popoarelor si imparatia Lui se va intinde de la o mare pana la cealalta mare si de la Eufrat pana la marginile pamantului.
11 Însă cât pentru tine, Sioane, din pricina legământului tău pecetluit cu sânge, voi scoate pe prinşii tăi de război din groapa în care nu este apă. 11 Iar pentru tine, pentru sangele legamantului tau, voi da drumul robilor tai din fantana fara apa.
12 Întoarceţi-vă la cetăţuie, prinşi de război plini de nădejde! O spun şi astăzi că îţi voi întoarce îndoit! 12 La tine, fiica Sionului, se vor intoarce robii care asteapta. Pentru zilele surghiunului tau, chiar astazi iti vestesc: Iti voi rasplati indoit.
13 Căci Îmi încordez pe Iuda ca arc şi iau pe Efraim ca săgeată, şi voi scula pe copiii tăi, Sioane, împotriva copiilor tăi, Grecio! Te voi face ca sabia unui viteaz!" 13 Caci am intins pe Iuda ca pe un arc si pe Efraim il pun sageata pe coarda. Si voi atata pe fiii tai, Sioane, impotriva fiilor tai, Iavane (Grecia), si te voi preface in sabie de viteaz.
14 Dar Domnul Se va arăta deasupra lor, şi săgeata Lui va porni ca fulgerul; Domnul Dumnezeu va suna din trâmbiţă şi va înainta în vijelia de la miazăzi. 14 Si Domnul Se va arata deasupra lor si sageata Lui va tasni ca fulgerul si Domnul Dumnezeu va suna din trambita si va inainta in vijelia de la miazazi.
15 Domnul oştirilor îi va ocroti şi vor mânca, şi vor zdrobi pietrele de praştie, vor bea, vor face gălăgie ca ameţiţi de vin, vor fi plini ca un pahar de jertfă, ca şi colţurile altarului. 15 Domnul Savaot ii va ocroti si ei vor sfasia si vor calca in picioare pietrele de prastie si vor bea sangele ca pe vin. Si vor fi plini ca o cupa de jertfa, ca si coarnele jertfelnicului.
16 Domnul Dumnezeul lor îi va scăpa în ziua aceea ca pe turma poporului Său; căci ei sunt pietrele cununii împărăteşti care vor străluci în ţara Sa! 16 Si in ziua aceea ii va izbavi Domnul Dumnezeul lor; ca pe o turma va paste El pe poporul Sau, si ei vor fi ca niste pietre de diadema, stralucind in tara Sa.
17 O! cât sunt de înfloritori! Cât sunt de frumoşi! Grâul va înveseli pe tineri, şi mustul, pe fete. 17 Ce fericire si ce belsug va fi atunci! Graul va veseli pe flacaii lui si vinul pe fecioarele lui!
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***