Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Zaharia 2

1 Am ridicat ochii şi m-am uitat, şi iată că era un om care ţinea în mână o funie de măsurat. 1 Si am ridicat ochii, m-am uitat si iata un om cu o funie de masurat in mana. Si i-am zis: "Incotro ai pornit?"
2 L-am întrebat: "Unde te duci?" Şi el mi-a zis: "Mă duc să măsor Ierusalimul ca să văd ce lăţime şi ce lungime are." 2 Si el mi-a raspuns: "Sa masor Ierusalimul, ca sa vad care este lungimea si latimea lui!"
3 Şi îngerul care vorbea cu mine a înaintat, şi un alt înger i-a ieşit înainte. 3 Si iata ca s-a aratat ingerul care graia cu mine si alt inger a iesit in intampinarea lui.
4 El i-a zis: "Aleargă de vorbeşte tânărului acestuia şi spune-i: "Ierusalimul va fi o cetate deschisă, din pricina mulţimii oamenilor şi vitelor care vor fi în mijlocul lui; 4 Si ita grait, zicand: "Alearga si spune tanarului acestuia: Ierusalimul va fi locuit ca un oras deschis, atat de mare va fi multimea de oameni si de dobitoace inauntrul lui.
5 Eu însumi - zice Domnul - voi fi un zid de foc de jur împrejurul lui şi voi fi slava lui în mijlocul lui! - 5 Si Eu voi fi pentru el un zid de foc de jur imprejurul lui", zice Domnul, "si voi fi slava lui in mijlocul lui".
6 Fugiţi, fugiţi din ţara de la miazănoapte! - zice Domnul. Căci v-am împrăştiat în cele patru vânturi ale cerurilor, zice Domnul. 6 "Sculati, sculati si fugiti din tara de la miazanoapte", zice Domnul, "ca v-am imprastiat in cele patru vanturi ale cerului;
7 Scapă, Sioane, tu care locuieşti la fiica Babilonului!" 7 Fugi, Sioane, si te izbaveste, tu care locuiesti la fiica Babilonului.
8 Căci aşa vorbeşte Domnul oştirilor: "După slavă M-a trimis El la neamurile care v-au jefuit; căci cel ce se atinge de voi se atinge de lumina ochilor Lui. 8 Caci asa zice Domnul Savaot: "Pentru slava Sa, El m-a trimis la neamurile care v-au jefuit pe voi; caci cel care se atinge de voi se atinge de lumina ochiului Lui!
9 Iată, Îmi ridic mâna împotriva lor - zice Domnul - şi ele vor fi prada celor ce le erau supuşi, ca să ştiţi că Domnul oştirilor M-a trimis. 9 Caci iata ca Eu rotesc mana Mea peste ei si ei vor fi prada pentru cei care au fost robii lor, ca sa va dati seama ca Domnul Savaot m-a trimis.
10 Strigă de veselie şi bucură-te, fiica Sionului! Căci iată, Eu vin şi voi locui în mijlocul tău, zice Domnul. 10 Bucura-te si te veseleste, fiica Sionului, caci iata Eu vin sa locuiesc in mijlocul tau", zice Domnul.
11 Multe neamuri se vor alipi de Domnul, în ziua aceea, şi vor fi poporul Meu. Eu voi locui în mijlocul tău, şi vei şti că Domnul oştirilor M-a trimis la tine. 11 "Si multe neamuri se vor alipi de Domnul in ziua aceea si Imi vor fi Mie popor si voi locui in mijlocul tau, ca sa stii ca Domnul Savaot m-a trimis la tine.
12 Domnul va lua în stăpânire pe Iuda, ca partea Lui de moştenire în pământul sfânt, şi va alege iarăşi Ierusalimul. 12 Si va lua Domnul ca mostenire a Sa pe Iuda, in tara cea sfanta, si va alege inca o data Ierusalimul.
13 Orice făptură să tacă înaintea Domnului, căci El S-a şi sculat din locaşul Lui cel sfânt!" 13 Sa taca tot trupul inaintea Domnului, caci El S-a ridicat din locasul Sau cel sfant".
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***