Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Zaharia 5

1 Am ridicat din nou ochii şi m-am uitat, şi iată că era un sul de carte care zbura. 1 Si iarasi am ridicat ochii si am privit si iata un sul de carte care se inalta in zbor.
2 El m-a întrebat: "Ce vezi?" Eu am răspuns: "Văd un sul de carte zburând; are o lungime de douăzeci de coţi şi o lăţime de zece coţi." 2 si a grait catre mine, zicand: "Ce vezi tu?" Si am zis: "Vad un sul de carte care zboara, lung de douazeci de coti si lat de zece".
3 Şi el mi-a zis: "Acesta este blestemul care este peste toată ţara; căci, după cum este scris pe el, orice hoţ şi oricine jură strâmb va fi nimicit cu desăvârşire de aici. 3 Si el mi-a talcuit: "Acesta este blestemul care se raspandeste peste fata a tot pamantul, caci orice fur va fi nimicit de aici si orice am care jura stramb va fi pierdut.
4 Îl trimit - zice Domnul oştirilor - ca să intre în casa hoţului şi a celui ce jură strâmb în Numele Meu, ca să rămână în casa aceea şi s-o mistuie împreună cu lemnele şi pietrele ei." 4 I-am dat drumul", zice Domnul Savaot, "si se va duce in casa furului si in casa celui care jura stramb pe numele Meu si va ramane in ea si va nimici lemnele si pietrele ei".
5 Îngerul care vorbea cu mine a înaintat şi mi-a zis: "Ridică ochii şi priveşte ce iese de acolo." 5 Si ingerul care graia cu mine a iesit la iveala si mi-a zis: "Ridica ochii tai si vezi: Ce este aratarea aceasta?"
6 Eu am răspuns: "Ce este aceasta?" Şi el a zis: "Iese efa." Şi a adăugat: "Aceasta este nelegiuirea lor în toată ţara." 6 Atunci am grait: "Ce este aceasta?" Si el mi-a raspuns: "Este efa care iese la iveala". Si a spus mai departe: "In ea se afla faradelegea a tot pamantul!"
7 Şi iată că se ridica un talant de plumb, şi în mijlocul efei şedea o femeie. 7 Si iata ca s-a ridicat un disc de plumb, iar o femeie statea in mijlocul efei.
8 El a zis: "Aceasta este nelegiuirea!" Şi i-a dat brânci în efă, şi a aruncat bucata de plumb peste gura efei. 8 Si el a talcuit: "Aceasta este faradelegea!" Si el a aruncat-o in efa si a rasturnat lespedea de plumb deasupra ei.
9 Am ridicat ochii şi m-am uitat, şi iată că s-au arătat două femei. În aripile lor sufla vântul: ele aveau aripi ca ale cocostârcului. Au ridicat efa între pământ şi cer. 9 Si am ridicat ochii mei si am privit si iata ca au iesit doua femei. Si vantul batea in aripile lor, iar aripile lor erau ca de barza. Si ele au ridicat efa intre pamant si cer.
10 Atunci am întrebat pe îngerul care vorbea cu mine: "Unde duc ele efa?" 10 Si am zis catre ingerul oare graia cu mine: "Incotro duc ele efa?"
11 El mi-a răspuns: "Se duc să-i zidească o casă în ţara Şinear, ca să fie aşezată acolo şi să rămână pe locul ei." 11 Atunci el mi-a raspuns: "Ele merg sa-i zideasca o casa in pamantul Sinear si Acad si sa o aseze acolo la locul ei".
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***