Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Zaharia 12

1 Prorocia, cuvântul Domnului despre Israel. Aşa vorbeşte Domnul care a întins cerurile şi a întemeiat pământul, şi a întocmit duhul omului din el: 1 Proorocie. Cuvantul Domnului asupra lui Israel. Asa graieste Domnul, Care intinde cerurile ca un cort, Care pune temelie pamantului si Care zideste duhul omului inauntrul sau:
2 "Iată, voi preface Ierusalimul într-un potir de ameţire pentru toate popoarele dimprejur şi chiar pentru Iuda, la împresurarea Ierusalimului. 2 "Iata, voi face din Ierusalim cupa de ametire pentru toate popoarele din jur; tot asa va fi si pentru Iuda, cand Ierusalimul va fi impresurat.
3 În ziua aceea, voi face din Ierusalim o piatră grea pentru toate popoarele. Toţi cei ce o vor ridica, vor fi vătămaţi, şi toate neamurile pământului se vor strânge împotriva lui. 3 Si in ziua aceea voi preface Ierusalimul in piatra de povara pentru toate popoarele. Toti care o vor ridica se vor rani grav si se vor aduna impotriva lui toate neamurile pamantului.
4 În ziua aceea, zice Domnul, voi lovi cu ameţeală pe toţi caii şi cu turbare pe cei ce vor călări pe ei; dar voi avea ochii deschişi asupra casei lui Iuda şi voi orbi toţi caii popoarelor. 4 In ziua aceea", zice Domnul, "voi lovi toti caii cu spaima si pe calareti cu nebunie; si voi deschide ochii Mei asupra lui Iuda si pe toti capii popoarelor ii voi lovi cu orbire.
5 Căpeteniile lui Iuda vor zice în inima lor: "Locuitorii Ierusalimului sunt tăria noastră, prin Domnul oştirilor, Dumnezeul lor." 5 Si vor grai in inima lor capeteniile lui Iuda: "Puterea pentru locuitorii Ierusalimului este in Domnul Savaot, Dumnezeul lor!"
6 În ziua aceea, voi face pe căpeteniile lui Iuda ca o vatră de foc sub lemn, ca o făclie aprinsă sub snopi; vor mistui în dreapta şi în stânga pe toate popoarele de jur împrejur, iar Ierusalimul va fi locuit iarăşi la locul lui cel vechi. 6 In ziua aceea voi face pe conducatorii lui Iuda ca un vas cu jeratic in mijlocul lemnelor si o torta aprinsa intr-un stog de snopi; si ei vor mistui, la dreapta si la stanga, toate popoarele dimprejur, si Ierusalimul va fi locuit si mai departe pe locul lui, in Ierusalim.
7 Domnul va mântui mai întâi corturile lui Iuda, pentru ca slava casei lui David şi fala locuitorilor Ierusalimului să nu se înalţe peste Iuda. 7 Si Domnul va izbavi mai intai corturile lui Iuda, ca semintia casei lui David si trufia locuitorilor Ierusalimului sa nu se ridice deasupra lui Iuda.
8 În ziua aceea, Domnul va ocroti pe locuitorii Ierusalimului, aşa că cel mai slab dintre ei va fi în ziua aceea ca David; şi casa lui David va fi ca Dumnezeu, ca Îngerul Domnului înaintea lor. 8 In ziua aceea Domnul va intinde ocrotirea Sa asupra celor ce locuiesc in Ierusalim, incat cel mai slab intre ei sa fie ca David, si casa lui David sa fie ca Insusi Dumnezeu, ca ingerul Domnului care merge in fruntea lor.
9 În ziua aceea, voi căuta să nimicesc toate neamurile care vor veni împotriva Ierusalimului. 9 Si in ziua aceea Ma voi sargui sa pierd toate neamurile care vor veni impotriva Ierusalimului.
10 Atunci voi turna peste casa lui David şi peste locuitorii Ierusalimului un duh de îndurare şi de rugăciune, şi îşi vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns. Îl vor plânge cum plânge cineva pe singurul lui fiu, şi-L vor plânge amarnic cum plânge cineva pe un întâi născut. 10 Atunci voi varsa peste casa lui David si peste locuitorii Ierusalimului duh de milostivire si de rugaciune, si isi vor atinti privirile inspre Mine, pe Care ei L-au strapuns si vor face plangere asupra Lui, cum se face pentru un fiu unul nascut si-L vor jeli ca pe cel intai nascut.
11 În ziua aceea, va fi jale mare în Ierusalim, ca jalea din Hadadrimon, în valea Meghidonului. 11 In ziua aceea, va fi plangere mare in Ierusalim, ca plangerea de la Hadad-Rimon, in campia Meghidonului.
12 Ţara se va jeli, fiecare familie deosebit: familia casei lui David deosebit, şi femeile ei, deosebit; familia casei lui Natan, deosebit, şi femeile ei, deosebit; 12 Tara se va tangui, fiecare familie deosebit: familia casei lui David deosebit si femeile ei deosebit; familia casei lui Natan deosebit si femeile ei deosebit;
13 familia casei lui Levi, deosebit, şi femeile ei, deosebit; familia lui Şimei, deosebit, şi femeile ei, deosebit; 13 Familia casei lui Levi deosebit si femeile ei deosebit; familia lui Simei deosebit si femeile ei deosebit;
14 toate celelalte familii, fiecare familie, deosebit, şi femeile ei, deosebit. 14 Toate familiile care raman, fiecare pentru sine si femeile lor pentru sine.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***