Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Zaharia 13

1 În ziua aceea, se va deschide casei lui David şi locuitorilor Ierusalimului un izvor pentru păcat şi necurăţie. 1 In vremea aceea va fi un izvor cu apa curgatoare pentru casa lui David si pentru locuitorii Ierusalimului, pentru curatirea de pacat si de orice alta intinare.
2 În ziua aceea - zice Domnul oştirilor - voi stârpi din ţară numele idolilor, ca nimeni să nu-şi mai aducă aminte de ei; voi scoate, de asemenea, din ţară pe prorocii mincinoşi şi duhul necurat. 2 Si in ziua aceea", zice Domnul Savaot, "voi starpi din tara numele idolilor, ca nimeni sa nu-i mai pomeneasca; de asemenea voi da afara din tara pe proorocii lor si duhul cel spurcat.
3 Şi dacă va mai proroci cineva, atunci tatăl său şi mama sa, înşişi părinţii lui, îi vor zice: "Tu nu vei trăi, căci ai spus minciuni în Numele Domnului"; şi tatăl său şi mama sa, cei care l-au născut, îl vor străpunge, când va proroci. 3 Si daca va mai profeti cineva, vor zice catre el tatal sau si mama sa, care l-au nascut: "Tu nu vei trai, caci ai grait minciuna in numele Domnului!" si atunci tatal sau si mama sa il vor strapunge in clipa cand va prooroci.
4 În ziua aceea, prorocii se vor ruşina fiecare de vedeniile lor, când vor proroci, şi nu se vor mai îmbrăca într-o manta de păr ca să mintă pe oameni. 4 Si in ziua aceea se vor rusina proorocii, fiecare de vedenia lui, cand va grai ca un prooroc, si nu se vor mai imbraca cu mantie de par ca sa spuna minciuni.
5 Ci fiecare din ei va zice: "Eu nu sunt proroc, ci sunt plugar, căci am fost cumpărat din tinereţea mea!" 5 Si fiecare va zice: "Nu sunt prooroc, ci plugar, caci cu plugaria m-am indeletnicit din tineretile mele".
6 Şi dacă-l va întreba cineva: "De unde vin aceste răni pe care le ai la mâini?", el va răspunde: "În casa celor ce mă iubeau le-am primit." 6 Si daca va fi intrebat: "De unde ai ranile acestea la maini?" El va raspunde: "Am fost lovit in casa prietenilor mei!"
7 Scoală-te, sabie, asupra păstorului Meu şi asupra omului care Îmi este tovarăş! - zice Domnul oştirilor. Loveşte pe păstor, şi se vor risipi oile! Şi Îmi voi întoarce mâna spre cei mici. 7 Sabie, desteapta-te impotriva pastorului Meu, impotriva tovarasului Meu, zice Domnul Savaot. Voi bate pastorul si se vor risipi oile, si Imi voi intoarce mina Mea impotriva celor mici.
8 În toată ţara, zice Domnul, două treimi vor fi nimicite, vor pieri, iar cealaltă treime va rămâne. 8 Si in toata tara", zice Domnul, "doua treimi vor pieri, si vor muri, iar cealalta treime va fi lasata acolo.
9 Dar treimea aceasta din urmă o voi pune în foc şi o voi curăţa cum se curăţă argintul, o voi lămuri cum se lămureşte aurul. Ei vor chema Numele Meu, şi îi voi asculta; Eu voi zice: "Acesta este poporul Meu!" Şi ei vor zice: "Domnul este Dumnezeul meu!" 9 Iar pe aceasta a treia o voi pune in foc; ii voi curati ca pe argint si ii voi incerca cum se incearca aurul. Ei vor chema numele Meu si Eu ii voi asculta; si Eu voi zice: "Acesta este poporul Meu", si el va raspunde: "Domnul este Dumnezeul meu!"
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***