Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Zaharia 8

1 Cuvântul Domnului oştirilor a vorbit astfel: 1 Si a fost cuvantul Domnului Savaot, zicand:
2 "Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: "Am o mare râvnă pentru Sion şi sunt stăpânit de o râvnă plină de mânie pentru el." 2 "Asa graieste Domnul Savaot: Iubesc Sionul cu zel mare si cu patima aprinsa il doresc".
3 Aşa vorbeşte Domnul: "Mă întorc iarăşi în Sion şi vreau să locuiesc în mijlocul Ierusalimului. Ierusalimul se va chema: "Cetatea cea credincioasă", şi muntele Domnului oştirilor se va chema: "Muntele cel sfânt". 3 Asa graieste Domnul: "M-am intors cu milostivire catre Sion si voi locui in mijlocul Ierusalimului; si Ierusalimul se va chema cetate credincioasa si muntele Domnului Savant, munte sfant".
4 Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: "Iarăşi vor şedea pe uliţele Ierusalimului bătrâni şi femei în vârstă, fiecare cu toiagul în mână, din pricina marelui lor număr de zile. 4 Asa zice Domnul Savaot: "Batrani si batrane vor sedea iarasi in pietele Ierusalimului, fiecare cu toiagul in mana, din pricina varstei lor inaintate.
5 Uliţele cetăţii vor fi pline de băieţi şi fete care se vor juca pe uliţe." 5 Si se vor umple pietele de baieti si de fete, care se vor juca in pietele lui".
6 Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: "Dacă lucrul acesta va părea de mirat în ochii rămăşiţei poporului acestuia în zilele acelea, va fi de mirat oare şi în ochii Mei? - zice Domnul oştirilor." 6 Asa zice Domnul Savaot: "Daca acest lucru se va parea greu de facut inaintea ochilor restului acestui popor in zilele acelea, care va fi si inaintea ochilor Mei cu neputinta?" zice Domnul Savaot.
7 Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: "Iată, Eu izbăvesc pe poporul Meu din ţara de la răsărit şi din ţara de la asfinţitul soarelui. 7 Asa graieste Domnul Savaot: "Iata ca Eu voi izbavi pe poporul Meu din tarile de la rasarit si din tarile de la apus.
8 Îi voi aduce înapoi, şi vor locui în mijlocul Ierusalimului; ei vor fi poporul Meu, şi Eu voi fi Dumnezeul lor cu adevăr şi dreptate." 8 Si ii voi aduce inapoi si ei vor locui in mijlocul Ierusalimului si ei Imi vor fi Mie popor, iar Eu le voi fi Dumnezeu, in credinciosie si in dreptate".
9 Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: "Întăriţi-vă mâinile, cei ce auziţi astăzi aceste cuvinte din gura prorocilor care au vorbit în ziua când s-a pus temelia Casei Domnului oştirilor, când s-a început să se zidească Templul! 9 Asa graieste Domnul Savaot: "Intariti-va mainile voastre, voi care auziti in zilele acestea cuvintele din gura proorocilor din vremea in care s-a pus temelia templului Domnului Savaot, ca sa se zideasca templul!
10 Căci înainte de aceste zile, nu era răsplată nici pentru lucrul omului, nici pentru vite. Cei ce intrau şi ieşeau n-aveau nici ei pace, din pricina vrăjmaşului, şi Eu dezbinam pe toţi oamenii unii împotriva altora. 10 Caci inainte vreme nu se rasplatea nici omul, nici dobitocul, si cel care intra si cel ce iesea n-aveau tihna din pricina dusmanilor, si Eu pornisem pe toti oamenii, unii impotriva altora;
11 Acum nu voi mai face rămăşiţei poporului acestuia ca în trecut, zice Domnul oştirilor. 11 Dar acum nu mai sunt ca inainte vreme fata de restul poporului Meu", zice Domnul Savaot.
12 Ci semănăturile vor merge bine, viţa îşi va da rodul, pământul îşi va da roadele, şi cerurile îşi vor trimite roua; şi toate aceste lucruri le voi da în stăpânirea rămăşiţei poporului acestuia. 12 "Ci acum se fac semanaturi in buna pace! Via isi va da rodul ei si pamantul va da roadele lui, cerul va lasa sa pice roua, iar Eu voi da in stapanire, restului acestui popor, toate bunatatile acestea.
13 După cum aţi fost un blestem între neamuri, casa lui Iuda şi casa lui Israel, tot astfel vă voi mântui, şi veţi fi o binecuvântare. Nu vă temeţi, ci întăriţi-vă mâinile!" 13 Si se va intampla ca, precum ati fost un blestem printre neamuri, tot asa, o, voi, casa lui Iuda si rata lui Israel, va voi izbavi pe voi, si veri fi o binecuvantare. Nu va temeti, ci intariti-va mainile!"
14 Căci aşa vorbeşte Domnul oştirilor: "După cum am căutat să vă fac rău, când Mă mâniau părinţii voştri, zice Domnul oştirilor, şi nu M-am căit de lucrul acesta, 14 Caci asa zice Domnul Savaot: "Precum M-am hotarat sa va pedepsesc, cand aii intaratat mania Mea", zice Domnul Savaot, "si nu Mi-a fost mila de voi,
15 tot aşa acum Mă întorc în aceste zile şi hotărăsc să fac bine Ierusalimului şi casei lui Iuda. Nu vă temeţi! 15 Tot astfel M-am gandit si am sa fac bine Ierusalimului in aceste zile si casei lui Iuda. Nu va temeti!"
16 Iată ce trebuie să faceţi: Fiecare să spună aproapelui său adevărul; judecaţi în porţile voastre după adevăr şi în vederea păcii; 16 Iata randuielile pe care trebuie sa le paziti: "Sa spuna omul adevarat aproapelui sau. Judecati si dati hotarari drepte la portile voastre;
17 niciunul să nu gândească în inima lui rău împotriva aproapelui său şi nici să nu iubiţi jurământul strâmb! Căci toate lucrurile acestea Eu le urăsc, zice Domnul." 17 Sa nu cugetati faradelege unul impotriva altuia si juramantul stramb sa nu-l iubiti, caci toate acestea le urasc", zice Domnul.
18 Cuvântul Domnului oştirilor mi-a vorbit astfel: 18 Si a fost cuvantul Domnului Savaot catre mine zicand:
19 "Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: "Postul din luna a patra, postul din luna a cincea, postul din luna a şaptea şi postul din luna a zecea se vor preface pentru casa lui Iuda în zile de veselie şi de bucurie, în sărbători de voioşie. Dar iubiţi adevărul şi pacea!" 19 "Asa zice Domnul Savaot: Postul din luna a patra, a cincea, a saptea si a zecea vor fi pentru casa lui Iuda spre veselie si bucurie si zile bune de sarbatoare! Dar iubiti adevarul si pacea!
20 Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: "Vor mai veni iarăşi popoare şi locuitori dintr-un mare număr de cetăţi. 20 Asa zice Domnul Savaot: "Si vor veni inca popoare si locuitori din cetati numeroase;
21 Locuitorii unei cetăţi vor merge la cealaltă şi vor zice: "Haidem să ne rugăm Domnului şi să căutăm pe Domnul oştirilor! Vrem să mergem şi noi!" 21 Si locuitorii dintr-o cetate vor merge in cealalta, zicand: "Sa mergem sa dobandim indurarea lui Iuda si sa cautam pe Domnul Savaot!"Merg si eu!"
22 Şi multe popoare, şi multe neamuri vor veni astfel să caute pe Domnul oştirilor la Ierusalim şi să se roage Domnului." 22 Si vor veni popoare multe si neamuri puternice ca sa caute pe Domnul Savaot in Ierusalim si sa se roage Domnului".
23 Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: "În zilele acelea, zece oameni din toate limbile neamurilor vor apuca pe un iudeu de poala hainei şi-i vor zice: "Vrem să mergem cu voi; căci am auzit că Dumnezeu este cu voi!" 23 Asa graieste Domnul Savaot: "Si in zilele acelea zece oameni dintre limbile neamurilor vor apuca pe un iudeu de poala hainei si vor zice: Mergem si noi cu tine, caci am aflat ca Dumnezeu este cu voi!"
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***