Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Zaharia 7

1 În anul al patrulea al împăratului Darius, cuvântul Domnului a vorbit lui Zaharia, în ziua a patra a lunii a noua, care este luna Chisleu. 1 Si a fost, in anul al patrulea al regelui Darius, cuvantul Domnului catre Zaharia in ziua a patra a lunii a noua, care se cheama Chislev.
2 Cei din Betel trimiseseră pe Şareţer şi pe Reghem-Melec cu oamenii săi să se roage Domnului 2 Casa lui Israel a trimis pe Sareter, dregatorul cel mare al ostirii regelui, cu oameni, ca sa castige milostivirea Domnului
3 şi să întrebe pe preoţii din Casa Domnului oştirilor şi pe proroci: "Trebuie să plâng şi în luna a cincea şi să mă înfrânez, cum am făcut atâţia ani?" 3 Sa graiasca preotilor din templul Domnului Savaot si proorocilor intr-acest chip: "Sa mai plang eu oare in luna a cincea si sa ma infranez precum am facut atatia ani?"
4 Atunci cuvântul Domnului oştirilor mi-a vorbit astfel: 4 Si a fost cuvantul Domnului Savaot catre mine si mi-a zis:
5 "Spune la tot poporul ţării şi preoţilor: "Când aţi postit şi aţi plâns în luna a cincea şi a şaptea, în aceşti şaptezeci de ani, oare pentru Mine aţi postit voi? 5 "Vesteste la tot poporul tarii si preotilor: "Daca ati tinut post si v-ati tanguit in luna a cincea si intr-a saptea, vreme de saptezeci de ani, pentru Mine, oare, ati postit voi?
6 Şi când mâncaţi şi beţi, nu sunteţi voi cei ce mâncaţi şi beţi? 6 Si daca mancati si beti, oare nu sunteti voi aceia care mancati si care beti?
7 Nu cunoaşteţi cuvintele pe care le-a vestit Domnul prin prorocii de mai înainte, când Ierusalimul era încă locuit şi liniştit împreună cu cetăţile lui dimprejur şi când şi partea de miazăzi şi câmpia erau locuite?" 7 Nu cunoasteti voi cuvintele pe care le-a vestit Domnul prin graiul profetilor de mai inainte, cand Ierusalimul era locuit si pasnic, cu cetatile sale dimprejur, si cand Neghebul si Sefela erau locuite?"
8 Cuvântul Domnului a vorbit lui Zaharia astfel: 8 Si a fost cuvantul Domnului catre Zaharia intr-acest chip:
9 "Aşa a vorbit Domnul oştirilor: "Faceţi cu adevărat dreptate şi purtaţi-vă cu bunătate şi îndurare unul faţă de altul. 9 "Asa graieste Domnul Savaot: "Faceti dreptate adevarata si purtati-va fiecare cu bunatate si indurare fata de fratele sau;
10 Nu asupriţi pe văduvă şi pe orfan, nici pe străin şi pe sărac, şi niciunul să nu gândească rău în inima lui împotriva fratelui său." 10 Nu apasati pe vaduva, pe orfan, pe strain si pe cel sarman si nimeni sa nu puna la cale faradelegi in inima lui impotriva fratelui sau!"
11 Dar ei n-au vrut să ia aminte, ci au întors spatele şi şi-au astupat urechile ca să n-audă. 11 Dar ei n-au voit sa ia aminte, ci au intors spatele cu indaratnicie si si-au astupat urechile ca sa nu auda;
12 Şi-au făcut inima ca diamantul de tare, ca să n-asculte Legea, nici cuvintele pe care li le spunea Domnul oştirilor prin Duhul Său, prin prorocii de mai înainte. Din pricina aceasta, Domnul oştirilor S-a aprins de o mare mânie. 12 Si si-au invartosat inima ca diamantul, ca sa nu asculte legea si cuvintele pe care le-a trimis Domnul Savaot prin Duhul Lui, prin graiul proorocilor celor de altadata. Si a fost o manie mare de la Domnul Savaot.
13 Când chema El, ei n-au vrut s-asculte: "De aceea nici Eu n-am vrut s-ascult, când au chemat ei, zice Domnul oştirilor. 13 Si s-a intamplat ca dupa cum El a strigat si ei n-au auzit, tot asa "ei vor striga si Eu nu-i voi auzi", zice Domnul Savaot;
14 Ci i-am împrăştiat printre toate neamurile pe care nu le cunoşteau; ţara a fost pustiită în urma lor, aşa că nimeni nu mai venea şi nu mai pleca din ea; şi dintr-o ţară plăcută cum era, au făcut un pustiu!" 14 "Si ii voi imprastia printre toate neamurile pe care ei nu le cunosc!" Si tara a fost pustiita dupa aceea si n-a mai ramas nimeni in ea, fiind prefacuta tara cea placuta in pustiu.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***