Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Zaharia 10

1 Cereţi de la Domnul ploaie, ploaie de primăvară! Domnul scoate fulgerele şi vă trimite o ploaie îmbelşugată pentru toată verdeaţa de pe câmp. 1 Cereti de la Domnul ploaie la vreme, ploaie timpurie si tarzie! Domnul scoate fulgerele si trimite ploaie; El da omului painea si dobitoacelor iarba.
2 Căci terafimii vorbesc nimicuri, ghicitorii prorocesc minciuni, visele mint şi mângâie cu deşertăciuni. De aceea, ei rătăcesc ca o turmă, sunt nenorociţi, pentru că n-au păstor. 2 Caci terafimii rostesc cuvinte desarte, vrajitorii au vedenii mincinoase. si spun visuri amagitoare si mangaieri desarte. Pentru aceasta ei au plecat ca o turma si au fost supusi, caci n-aveau pastor.
3 "Mânia Mea s-a aprins împotriva păstorilor şi voi pedepsi pe ţapi. Căci Domnul oştirilor Îşi cercetează turma, casa lui Iuda, şi o va face ca pe calul Său de slavă în luptă. 3 Ci impotriva pastorilor arde mania Mea si pe tapi ii voi pedepsi. Caci Domnul Savaot va cerceta turma Sa, casa lui Iuda, si o va face calul Sau de cinste in vreme de razboi.
4 Din el va ieşi Piatra din capul unghiului, din el va ieşi ţăruşul, din el va ieşi arcul de război; din el vor ieşi toate căpeteniile laolaltă. 4 Din ea va iesi Piatra din capul unghiului, din ea tarusii de corturi, din ea arcul de razboi, din ea vor iesi toate capeteniile laolalta.
5 Ei vor fi ca nişte viteji care calcă în picioare noroiul de pe uliţe; în luptă, se vor lupta, pentru că Domnul va fi cu ei; iar călăreţii vor fi acoperiţi de ruşine. 5 Ei vor fi ca vitejii care calca in picioare tina drumurilor in vreme de razboi si se vor razboi, caci Domnul va fi cu ei, iar calaretii vor fi de rusine.
6 Voi întări casa lui Iuda şi voi izbăvi casa lui Iosif; îi voi aduce înapoi, căci Mi-este milă de ei, şi vor fi ca şi când niciodată nu i-aş fi lepădat; căci Eu sunt Domnul Dumnezeul lor, şi-i voi asculta. 6 Eu voi intari casa lui Iuda si voi izbavi casa lui Iosif si ii voi aduce inapoi, caci Imi este mila de ei, si vor fi ca si cand nu i-am aruncat, caci Eu sunt Domnul Dumnezeul lor si ii voi auzi.
7 Efraim va fi ca un viteaz; inima lor se va bucura ca de vin; fiii lor vor vedea lucrul acesta şi se vor înveseli, inima lor se va bucura în Domnul. 7 Si Efraim va fi ca un viteaz. Inima lor se va bucura ca de vin si copiii lor vor vedea si se vor bucura si inima lor va tresalta de bucurie in Domnul.
8 Le voi fluiera şi-i voi aduna, căci i-am răscumpărat, şi se vor înmulţi cum se înmulţeau odinioară. 8 Si voi suiera dupa ei si ii voi strange la un loc, caci i-am rascumparat, si ei se vor inmulti neincetat.
9 Îi voi risipi printre popoare, şi îşi vor aduce aminte de Mine în ţări depărtate; vor trăi împreună cu copiii lor şi se vor întoarce. 9 Si ii voi imprastia printre popoare, si din mari departari isi vor aduce aminte de Mine si vor trai acolo cu fiii lor si vor veni inapoi.
10 Îi voi aduce înapoi din ţara Egiptului şi-i voi aduna din Asiria; îi voi aduce în ţara Galaadului şi în Liban, şi nu le va ajunge locul. 10 Ii voi scoate din tara Egiptului si din Asiria ii voi aduna si ii voi aduce in pamantul Galaadului si Libanului si nu va fi atata loc pentru ei.
11 Israel va trece prin strâmtorile mării, va lovi valurile mării, şi toate adâncimile râului Nil se vor usca; mândria Asiriei va fi frântă, şi toiagul de cârmuire al Egiptului va pieri. 11 Si ei vor trece prin marea Egiptului, si el va lovi valurile marii, si toate adancurile Nilului vor fi secate. Trufia Asiriei va fi doborata si sceptrul Egiptului va fi scos.
12 Îi voi întări în Domnul, şi vor umbla în Numele Lui, zice Domnul!" 12 Si in Domnul va fi puterea lor si in numele Lui se vor lauda", zice Domnul.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***