Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Zaharia 8

1. Si a fost cuvantul Domnului Savaot, zicand:

2. "Asa graieste Domnul Savaot: Iubesc Sionul cu zel mare si cu patima aprinsa il doresc".

3. Asa graieste Domnul: "M-am intors cu milostivire catre Sion si voi locui in mijlocul Ierusalimului; si Ierusalimul se va chema cetate credincioasa si muntele Domnului Savant, munte sfant".

4. Asa zice Domnul Savaot: "Batrani si batrane vor sedea iarasi in pietele Ierusalimului, fiecare cu toiagul in mana, din pricina varstei lor inaintate.

5. Si se vor umple pietele de baieti si de fete, care se vor juca in pietele lui".

6. Asa zice Domnul Savaot: "Daca acest lucru se va parea greu de facut inaintea ochilor restului acestui popor in zilele acelea, care va fi si inaintea ochilor Mei cu neputinta?" zice Domnul Savaot.

7. Asa graieste Domnul Savaot: "Iata ca Eu voi izbavi pe poporul Meu din tarile de la rasarit si din tarile de la apus.

8. Si ii voi aduce inapoi si ei vor locui in mijlocul Ierusalimului si ei Imi vor fi Mie popor, iar Eu le voi fi Dumnezeu, in credinciosie si in dreptate".

9. Asa graieste Domnul Savaot: "Intariti-va mainile voastre, voi care auziti in zilele acestea cuvintele din gura proorocilor din vremea in care s-a pus temelia templului Domnului Savaot, ca sa se zideasca templul!

10. Caci inainte vreme nu se rasplatea nici omul, nici dobitocul, si cel care intra si cel ce iesea n-aveau tihna din pricina dusmanilor, si Eu pornisem pe toti oamenii, unii impotriva altora;

11. Dar acum nu mai sunt ca inainte vreme fata de restul poporului Meu", zice Domnul Savaot.

12. "Ci acum se fac semanaturi in buna pace! Via isi va da rodul ei si pamantul va da roadele lui, cerul va lasa sa pice roua, iar Eu voi da in stapanire, restului acestui popor, toate bunatatile acestea.

13. Si se va intampla ca, precum ati fost un blestem printre neamuri, tot asa, o, voi, casa lui Iuda si rata lui Israel, va voi izbavi pe voi, si veri fi o binecuvantare. Nu va temeti, ci intariti-va mainile!"

14. Caci asa zice Domnul Savaot: "Precum M-am hotarat sa va pedepsesc, cand aii intaratat mania Mea", zice Domnul Savaot, "si nu Mi-a fost mila de voi,

15. Tot astfel M-am gandit si am sa fac bine Ierusalimului in aceste zile si casei lui Iuda. Nu va temeti!"

16. Iata randuielile pe care trebuie sa le paziti: "Sa spuna omul adevarat aproapelui sau. Judecati si dati hotarari drepte la portile voastre;

17. Sa nu cugetati faradelege unul impotriva altuia si juramantul stramb sa nu-l iubiti, caci toate acestea le urasc", zice Domnul.

18. Si a fost cuvantul Domnului Savaot catre mine zicand:

19. "Asa zice Domnul Savaot: Postul din luna a patra, a cincea, a saptea si a zecea vor fi pentru casa lui Iuda spre veselie si bucurie si zile bune de sarbatoare! Dar iubiti adevarul si pacea!

20. Asa zice Domnul Savaot: "Si vor veni inca popoare si locuitori din cetati numeroase;

21. Si locuitorii dintr-o cetate vor merge in cealalta, zicand: "Sa mergem sa dobandim indurarea lui Iuda si sa cautam pe Domnul Savaot!"Merg si eu!"

22. Si vor veni popoare multe si neamuri puternice ca sa caute pe Domnul Savaot in Ierusalim si sa se roage Domnului".

23. Asa graieste Domnul Savaot: "Si in zilele acelea zece oameni dintre limbile neamurilor vor apuca pe un iudeu de poala hainei si vor zice: Mergem si noi cu tine, caci am aflat ca Dumnezeu este cu voi!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***