Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Zaharia 7

1. Si a fost, in anul al patrulea al regelui Darius, cuvantul Domnului catre Zaharia in ziua a patra a lunii a noua, care se cheama Chislev.

2. Casa lui Israel a trimis pe Sareter, dregatorul cel mare al ostirii regelui, cu oameni, ca sa castige milostivirea Domnului

3. Sa graiasca preotilor din templul Domnului Savaot si proorocilor intr-acest chip: "Sa mai plang eu oare in luna a cincea si sa ma infranez precum am facut atatia ani?"

4. Si a fost cuvantul Domnului Savaot catre mine si mi-a zis:

5. "Vesteste la tot poporul tarii si preotilor: "Daca ati tinut post si v-ati tanguit in luna a cincea si intr-a saptea, vreme de saptezeci de ani, pentru Mine, oare, ati postit voi?

6. Si daca mancati si beti, oare nu sunteti voi aceia care mancati si care beti?

7. Nu cunoasteti voi cuvintele pe care le-a vestit Domnul prin graiul profetilor de mai inainte, cand Ierusalimul era locuit si pasnic, cu cetatile sale dimprejur, si cand Neghebul si Sefela erau locuite?"

8. Si a fost cuvantul Domnului catre Zaharia intr-acest chip:

9. "Asa graieste Domnul Savaot: "Faceti dreptate adevarata si purtati-va fiecare cu bunatate si indurare fata de fratele sau;

10. Nu apasati pe vaduva, pe orfan, pe strain si pe cel sarman si nimeni sa nu puna la cale faradelegi in inima lui impotriva fratelui sau!"

11. Dar ei n-au voit sa ia aminte, ci au intors spatele cu indaratnicie si si-au astupat urechile ca sa nu auda;

12. Si si-au invartosat inima ca diamantul, ca sa nu asculte legea si cuvintele pe care le-a trimis Domnul Savaot prin Duhul Lui, prin graiul proorocilor celor de altadata. Si a fost o manie mare de la Domnul Savaot.

13. Si s-a intamplat ca dupa cum El a strigat si ei n-au auzit, tot asa "ei vor striga si Eu nu-i voi auzi", zice Domnul Savaot;

14. "Si ii voi imprastia printre toate neamurile pe care ei nu le cunosc!" Si tara a fost pustiita dupa aceea si n-a mai ramas nimeni in ea, fiind prefacuta tara cea placuta in pustiu.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***