Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Zaharia 6

1. Si am ridicat iarasi ochii mei si m-am uitat. Si iata ca ieseau patru care dintre doi munti si muntii erau de arama.

2. La carul cel dintai erau inhamati cai rosii, iar la carul cel de-al doilea erau inhamati cai negri.

3. La cel de-al treilea car erau inhamati cai albi, iar la cel de-al patrulea, cai baltati, puternici.

4. Si mi-am luat indemnul si am zis catre ingerul care graia cu mine: "Ce sunt acestea, domnul meu?"

5. Atunci mi-a raspuns ingerul si mi-a zis: "Acestea sunt cele patru vanturi ale cerului, care ies dupa ce s-au infatisat inaintea Stapanului a tot pamantul.

6. Caii rosii inainteaza spre tara de la rasarit; cei negri inainteaza spre tara de la miazanoapte; cei albi inainteaza spre tara de la apus, si cei baltati inainteaza spre tara de la miazazi.

7. Puternici, ei inaintau nerabdatori sa strabata pamantul. El le-a zis: "Plecati si cutreierati pamantul!" Si ei au cutreierat pamantul.

8. Si a strigat catre mine si mi-a grait, zicand: "Iata, cei ce se indreapta catre tinutul cel de miazanoapte au potolit Duhul Meu in tara de la miazanoapte".

9. Si a fost cuvantul Domnului catre mine si mi-a zis:

10. "Tu vei primi darurile celor intorsi din robie, de la Heldai, Tobia si Iedaia, si in aceeasi zi mergi in casa lui Iosia, fiul lui Sofonie, care a sosit din Babilon.

11. Si vei lua argint si aur si vei face o cununa si o vei pune pe capul lui Iosua marele preot, feciorul lui Iotadoc.

12. Si-i vei zice lui in acest chip: "Asa graieste Domnul Savaot: Iata un om care va fi chemat Odrasla; acesta va odrasli si va zidi templul Domnului.

13. Si acesta va rezidi templul Domnului. El va purta semnele regale si va stapani si va domni pe tronul lui si un preot va fi la dreapta lui. Intre ei doi va fi o pace desavarsita.

14. Si cununa va fi pentru Heldai, Tobia si Iedaia si pentru Iosia, fiul lui Sofonie, ca aducere aminte in templul Domnului.

15. Si oameni de la mari departari vor veni si vor zidi la templul Domnului, si atunci voi veti sti ca Domnul Savaot m-a trimis catre voi. Si aceasta se va intampla, daca voi veti asculta cu credinciosie de glasul Domnului Dumnezeului vostru!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***