Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Zaharia 4

1. Si s-a intors ingerul care graia cu mine si m-a desteptat, ca pe un om pe care il trezesti din somn.

2. si mi-a zis: "Ce vezi?" si am zis: "Iata vad un candelabru cu totul de aur, cu sapte candele, iar deasupra candelabrului este un vas cu untdelemn din care pornesc sapte tevi catre cele sapte candele;

3. Iar alaturi, doi maslini, unul de-a dreapta vasului cu untdelemn si altul de-a stanga".

4. Si am intrebat si am zis catre ingerul care vorbea cu mine: "Ce sunt astea, domnul meu?"

5. Si mi-a raspuns ingerul care graia cu mine si mi-a zis: "Oare nu stii ce sunt toate acestea?" Si am zis: "Nu, domnul meu!"

6. Si mi-a vorbit iar si a zis: "Acesta este cuvantul Domnului catre Zorobabel: Nu prin putere, nici prin tarie, ci prin Duhul Meu" - zice Domnul Savaot.

7. "Ce esti tu, munte inalt? Inaintea lui Zorobabel devii o campie. Si el va smulge piatra din varf in strigatele multimii: "Har, har, peste ea!"

8. Si a fost cuvantul Domnului catre mine si mi-a zis:

9. "Mainile lui Zorobabel au pus temelia acestui templu si tot mainile lui il vor termina, si tu vei sti ca Domnul Savaot m-a trimis la voi.

10. Caci cine a dispretuit vremea acestor inceputuri mici? Ei se vor bucura vazand cumpana zidarului in mana lui Zorobabel. Iar aceste sapte (candele) sunt ochii Domnului care cutreiera tot pamantul".

11. Si mi-am luat indemnul si am zis catre el: "Ce inseamna acesti maslini unul de-a dreapta si altul de-a stanga candelabrului?"

12. Si l-am intrebat si a doua oara: "Ce inseamna cele doua crengi de maslin, care sunt langa cele doua tevi de aur prin care se lasa in jos untdelemnul?"

13. Si mi-a grait, zicand: "Oare nu stii ce inseamna acestea?" Si am raspuns: "Nu, domnul meu".

14. Si m-a lamurit: "Acestia sunt cei doi fii unsi, care stau inaintea Domnului a tot pamantul".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***