Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Zaharia 12

1. Proorocie. Cuvantul Domnului asupra lui Israel. Asa graieste Domnul, Care intinde cerurile ca un cort, Care pune temelie pamantului si Care zideste duhul omului inauntrul sau:

2. "Iata, voi face din Ierusalim cupa de ametire pentru toate popoarele din jur; tot asa va fi si pentru Iuda, cand Ierusalimul va fi impresurat.

3. Si in ziua aceea voi preface Ierusalimul in piatra de povara pentru toate popoarele. Toti care o vor ridica se vor rani grav si se vor aduna impotriva lui toate neamurile pamantului.

4. In ziua aceea", zice Domnul, "voi lovi toti caii cu spaima si pe calareti cu nebunie; si voi deschide ochii Mei asupra lui Iuda si pe toti capii popoarelor ii voi lovi cu orbire.

5. Si vor grai in inima lor capeteniile lui Iuda: "Puterea pentru locuitorii Ierusalimului este in Domnul Savaot, Dumnezeul lor!"

6. In ziua aceea voi face pe conducatorii lui Iuda ca un vas cu jeratic in mijlocul lemnelor si o torta aprinsa intr-un stog de snopi; si ei vor mistui, la dreapta si la stanga, toate popoarele dimprejur, si Ierusalimul va fi locuit si mai departe pe locul lui, in Ierusalim.

7. Si Domnul va izbavi mai intai corturile lui Iuda, ca semintia casei lui David si trufia locuitorilor Ierusalimului sa nu se ridice deasupra lui Iuda.

8. In ziua aceea Domnul va intinde ocrotirea Sa asupra celor ce locuiesc in Ierusalim, incat cel mai slab intre ei sa fie ca David, si casa lui David sa fie ca Insusi Dumnezeu, ca ingerul Domnului care merge in fruntea lor.

9. Si in ziua aceea Ma voi sargui sa pierd toate neamurile care vor veni impotriva Ierusalimului.

10. Atunci voi varsa peste casa lui David si peste locuitorii Ierusalimului duh de milostivire si de rugaciune, si isi vor atinti privirile inspre Mine, pe Care ei L-au strapuns si vor face plangere asupra Lui, cum se face pentru un fiu unul nascut si-L vor jeli ca pe cel intai nascut.

11. In ziua aceea, va fi plangere mare in Ierusalim, ca plangerea de la Hadad-Rimon, in campia Meghidonului.

12. Tara se va tangui, fiecare familie deosebit: familia casei lui David deosebit si femeile ei deosebit; familia casei lui Natan deosebit si femeile ei deosebit;

13. Familia casei lui Levi deosebit si femeile ei deosebit; familia lui Simei deosebit si femeile ei deosebit;

14. Toate familiile care raman, fiecare pentru sine si femeile lor pentru sine.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***