Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Zaharia 11

1. Deschide, Libane, portile tale, ca focul sa mistuie cedrii tai!

2. Vaita-te, chiparosule, caci a cazut cedrul si cei mai falnici, s-au prabusit la pamant. Vaitati-va, stejari ai Vasanului, caci a cazut padurea cea deasa.

3. Se aude vaietul pastorilor, caci mandrele lor pasuni au fost pustiite; se aude ragetul puilor de leu, caci bogatia desisurilor Iordanului a fost parjolita.

4. Asa zice Domnul Dumnezeul meu: "Paste oile de junghiat".

5. Caci cei care le cumpara le junghie si nu au nici o vina, iar vanzatorul lor zice: "Binecuvantat sa fie Domnul, caci, iata, m-am imbogatit", si pastorii lor nu le cruta.

6. "Si Eu nu Ma voi mai indura de locuitorii tarii", zice Domnul. "Iata ca Eu voi da pe oameni, pe fiecare in mainile vecinului sau si ale regelui sau, si vor pustii tara si nu-i voi scapa din mainile lor".

7. Si m-am facut cioban peste oile de junghiat din pricina negutatorilor de oi. Si am luat doua toiege. Pe unul l-am numit "Indurare", iar pe celalalt "Legamant" si am inceput sa pasc turma.

8. Si intr-o luna am starpit pe cei trei pastori, caci sufletul Meu prinsese scarba de ei si sufletul lor nu Ma mai putea suferi pe Mine.

9. Si am grait: "Nu va mai pasc! Cea care este de murit sa moara, cea de pierit sa piara, iar oile care vor mai ramane sa se sfasie intre ele!"

10. Atunci am luat toiagul Meu "Indurare" si l-am frant, ca sa stric legamantul pe care l-am incheiat cu toate popoarele.

11. El a fost stricat in acea zi, iar negutatorii de oi, care luau seama la Mine au inteles ca acesta a fost cuvantul Domnului.

12. Si le-am zis: "Daca socotiti cu cale, dati-Mi simbria, iar daca nu, sa nu Mi-o platiti. Si Mi-au cantarit simbria Mea treizeci de arginti.

13. Atunci a grait Domnul catre Mine: "Arunca-l olarului pretul acela scump cu care Eu am fost pretuit de ei". Si am luat cei treizeci de arginti si i-am aruncat in vistieria templului Domnului, pentru olar.

14. Apoi am rupt si toiagul cel de-al doilea, "Legamant", ca sa stric fratia dintre Iuda si Israel.

15. Si a zis Domnul catre mine: "Ia lucrurile unui pastor nebun;

16. Caci, iata, Eu voi ridica un pastor nebun in aceasta tara care nu va umbla dupa oaia cea pierduta si care nu va cauta pe cea ratacita si pe cea ranita nu o va vindeca si nu va hrani pe cea sanatoasa, ci va manca pe cea grasa si ii va smulge unghiile.

17. Vai de ciobanul rau, care lasa turma in parasire! Sabia sa loveasca bratul lui si ochiul lui cel drept! Bratul lui sa se usuce cu totul, iar ochiul sa ramana orb de tot!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***