Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator

Zaharia 1

1. In luna a opta, in anul al doilea al lui Darius, fost-a cuvantul Domnului catre proorocul Zaharia, fiul lui Berechia, fiul lui Ido, zicand:

2. "Domnul S-a maniat mult impotriva parintilor vostri!"

3. Si spune-le celor ramasi din popor: "Asa zice Domnul Savaot: Intoarceti-va catre Mine", zice Domnul Savaot, "si atunci Ma voi intoarce si Eu catre voi", zice Domnul Savaot.

4. "Nu fiti ca parintii vostri, carora le-au propovaduit proorocii de mai inainte, strigand: Asa zice Domnul Savaot: Intoarceti-va din caile voastre cele rele si de la faptele voastre cele rele! Dar ei n-au ascultat si nu au voit sa ia aminte la Mine", zice Domnul.

5. "Unde sunt parintii vostri? Si oare profetii traiesc ei inca?

6. Dar cuvintele Mele si poruncile Mele pe care le-am dat slujitorilor Mei prooroci ca sa le vesteasca n-au ajuns ele la parintii vostri? Domnul S-a maniat mult impotriva parintilor vostri, incat ei s-au pocait si au marturisit: Domnul Savaot ne-a rasplatit noua dupa caile si dupa faptele noastre, asa cum hotarase sa faca".

7. In ziua a douazeci si patra din luna a doua, care se cheama Sebat, in anul al doilea al lui Darius, a fost cuvantul Domnului catre proorocul Zaharia, fiul lui Berechia, fiul lui Ido, zicand:

8. "Am avut o vedenie in timpul noptii, si iata un om calare pe un cal rosu; si statea intre mirti, intr-un loc umbros, si in urma lui cai roibi, murgi si albi.

9. Si am zis: "Cine sunt acestia, domnul meu?" Si mira raspuns atunci ingerul oare graia cu mine: "Iti voi arata acum cine sunt acestia".

10. Si omul care statea intre mirti a raspuns: "Acestia sunt solii pe care i-a trimis Domnul ca sa cutreiere pamantul!"

11. Si ei au raspuns catre ingerul Domnului care statea intre mirti si au grait: "Am cutreierat pamantul si iata tot pamantul este locuit si linistit!"

12. Si a raspuns ingerul Domnului si a zis: "Doamne Savaot, pana cand vei intarzia sa arati mila Ierusalimului si cetatilor lui Iuda, pe care le faci sa simta mania Ta de saptezeci de ani?"

13. Si ingerului care vorbea cu mine, Domnul i-a raspuns cu cuvinte de mangaiere.

14. Si a grait catre mine ingerul care vorbea cu mine: "Vesteste aceasta: "Asa zice Domnul Savaot: Sunt plin de zel fata de Ierusalim si fata de Sion;

15. Dar este puternica mania Mea impotriva neamurilor trufase! Caci Eu Ma intaratasem doar putin, dar ele s-au inversunat in rele".

16. Pentru aceasta, asa zice Domnul: "Ma intorc iarasi catre Ierusalim cu milostivire; templul Meu va fi zidit in el", zice Domnul Savaot, "si funia de masurat se va intinde peste Ierusalim!"

17. Si vesteste inca si aceasta: "Asa zice Domnul Savaot: Inca o data cetatile Mele vor avea belsug de bunuri, iar Domnul Isi va revarsa din nou indurarea Sa peste Sion si va alege iarasi Ierusalimul".

18. Si am ridicat ochii mei si am privit, si iata patru coarne.

19. Atunci am zis ingerului care graia cu mine: "Ce sunt acestea?" Si el mi-a raspuns: "Acestea sunt coarnele care au imprastiat pe Iuda, pe Israel si Ierusalimul".

20. Apoi Domnul m-a facut sa vad patru faurari.

21. Si am intrebat: "Ce vor sa faca acestia?" Si El a raspuns: "Acestea sunt coarnele care au risipit pe Iuda, incat nimeni n-a indraznit sa ridice capul. Iar ei au venit ca sa doboare la pamant coarnele acelor neamuri care si-au ridicat cornul impotriva tarii lui Iuda, pentru a o risipi".

Capitolul urmator
pixel
***