Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123
Capitolul precedent

Sofonie 3

1. Vai de cetatea razvratita si pangarita, cetatea asupririi!

2. N-a luat aminte la nici un semn, si n-a primit nici o dojana; in Domnul nu si-a pus nadejdea si nici nu s-a apropiat de Dumnezeul ei.

3. Capeteniile ei sunt, in mijlocul ei, lei care racnesc; judecatorii ei, lupi de seara care nu pastreaza nimic pentru a doua zi;

4. Proorocii sunt oameni usuratici, vicleni; preotii pangaresc cele sfinte si calca legea.

5. Domnul este drept in mijlocul ei si nu face nici o strambatate; in fiecare dimineata El da la lumina dreptatea; El nu lipseste niciodata si nici nu cunoaste nedreptatea.

6. Nimicit-am neamurile, pustiit-am turnurile lor, ulitele le-am lasat goale si fara nici un trecator; cetatile lor au fost pustiite si n-a mai ramas in ele nici un locuitor.

7. Si am zis: "Acum te vei teme de Mine si te vei lasa invatata si locasul tau nu va mai fi nimicit asa precum am hotarat!" Dar ei mai vartos se sileau sa faca fapte si mai nelegiuite.

8. "Pentru aceasta, asteptati-Ma, zice Domnul, pana in ziua cand Ma voi scula ca marturie! Caci gandul Meu este sa strang laolalta toate neamurile si sa adun regatele, ca sa vars peste ele intaratarea Mea si iutimea urgiei Mele. Si tot pamantul va fi mistuit de vapaia maniei Mele.

9. Atunci voi da popoarelor buze curate, ca toate sa se roage Domnului si cu ravna sa-I slujeasca Lui.

10. Din tinuturile de cealalta parte a fluviilor Etiopiei, inchinatorii Mei, risipitii Mei, Imi vor aduce prinoase.

11. In ziua aceea nu te vei mai rusina de toate faptele tale cu care ai pacatuit impotriva Mea, caci atunci voi da la o parte pe cei ce petrec in chip trufas, iar tu nu te vei mai ingamfa in muntele cel sfant al Meu.

12. Si voi lasa in mijlocul tau un neam smerit si sarac, care va nadajdui intru numele Domnului.

13. Cei care vor mai ramane din neamul lui Israel nu vor savarsi nedreptate si nici nu vor grai cuvant de minciuna si nu se va afla in gura lor limba vicleana. Ci ei vor putea sa manance si sa se odihneasca, fara sa se teama de cineva.

14. Bucura-te, fiica Sionului, salta de veselie, Israele; veseleste-te si te bucura din toata inima, fiica a Ierusalimului!

15. Caci Domnul a inlaturat judecatile rostite impotriva ta si a intors pe vrajmasii tai. Domnul, Imparatul lui Israel, este in mijlocul tau; tu nu vei mai vedea nici o nenorocire.

16. In ziua aceea se va zice Ierusalimului: "Nu te teme Sioane, caci mainile tale nu vor slabi.

17. Domnul Dumnezeul tau este in mijlocul tau ca un izbavitor puternic. El se va bucura foarte de tine si in dragostea Lui va tresalta si va canta de bucurie pentru tine.

18. Voi strange laolalta pe cei ce sunt intristati si fara sarbatori, si vor fi iarasi dintre ai tai, desi ocara apasa asupra lor.

19. Si in ziua aceea voi starpi pe toti asupritorii tai, voi izbavi pe cei care schiopateaza si pe cei izgoniti ii voi strange de pe drumuri, si ii voi face de lauda si cu nume, in tinuturile in care fusesera facuti de ocara.

20. In vremea aceea va voi aduce inapoi. Si in clipa in care va vor aduna va voi face de lauda si cu nume la toate popoarele pamantului, cand in fata lor voi intoarce din robie pe robii vostri", zice Domnul.

Capitolul precedent
pixel
***