Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Sofonie 2

1. Umbla dupa lege si fii cu randuiala, neam fara rusine,

2. Pana a nu va toca mania marunt ca paiele, pana sa nu ajunga la voi aprinderea maniei Domnului, pana sa nu vina la voi ziua intaratarii Domnului.

3. Cautati pe Domnul, toti cei smeriti din tara, care savarsiti faptele legii Domnului; cautati dreptatea, cautati smerenia; poate veti fi feriti de ziua maniei Domnului.

4. Caci Gaza va fi parasita si Ascalonul daramat; in miezul zilei va fi scos poporul din Asdod si Ecronul va fi ras de pe pamant.

5. Vai voua, locuitori ai tinutului de linga mare, din neamul Cheretienilor! Cuvantul Domnului se indreapta catre voi! Iti voi face atata paguba Canaane, tara a Filistenilor, ca nu va mai ramane nici un locuitor!

6. Si tinutul cel de langa mare, Cheretul, va ajunge pasune pentru ciobani si tarle pentru oi.

7. Si va fi o bucata de pamant langa mare pentru cei ramasi din Iuda, unde isi vor paste turmele; seara se vor salaslui in casele din Ascalon, caci Domnul Dumnezeul lor ii va cerceta si ii va intoarce din robie.

8. Am auzit de defaimarea Moabului si de batjocurile fiilor lui Amon, care au defaimat poporul Meu si isi mareau tara in paguba hotarelor lui.

9. Pentru aceasta, viu sunt Eu, zice Domnul Savaot, Dumnezeul lui Israel, ca Moabul va fi ca Sodoma si fiii lui Amon ca Gomora, un loc plin de maracini, o ocna de sare si o pustietate pentru totdeauna. Cei ramasi din poporul Meu ii vor jefui si pe cei scapati cu viata ii vor stapani.

10. Iata ce li se va intampla din pricina semetiei lor, pentru ca au batjocorit si s-au trufit impotriva poporului Domnului Savaot.

11. Atunci Domnul va fi infricosator pentru ei, caci El va distruge pe toti dumnezeii pamantului si inaintea Lui se vor inchina locuitorii tinuturilor celor mai de departe, fiecare din locul sau.

12. Si voi, Etiopienilor, veti fi doborati de sabia Mea la pamant!"

13. Atunci El va intinde mana Sa si spre miazanoapte si va nimici Asiria, va pustii Ninive si o va preface in pustietate.

14. In mijlocul cetatii vor salaslui turmele si toate dobitoacele pamantului. Si pelicanul, ca si ariciul vor sta pe capetele stalpilor din ea; vuietul vantului se va auzi la ferestre si pustiul se va intinde pana pe prag, caci lemnaria de cedru a fost smulsa din loc.

15. Iata cum a ajuns cetatea cea vesela care statea fara de grija si care zicea in sine: "Eu sunt si nici una nu mai este ca mine!" Cum a fost pustiita si prefacuta in culcus pentru dobitoace! Oricine va trece pe langa ea va fluiera si va arata cu mana.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***