Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123
Capitolul urmator

Sofonie 1

1. Cuvantul Domnului care a fost catre Sofonie, fiul lui Cusi, fiul lui Ghedalia, fiul lui Amaria, fiul lui Iezechia, in zilele lui Iosia, fiul lui Amon, regele lui Iuda.

2. "Voi nimici tatul de pe fata pamantului", zice Domnul.

3. "Voi nimici oamenii si dobitoacele, pasarile cerului si pestii marii! Voi face sa se poticneasca nelegiuitii si voi pierde pe oameni de pe fata pamantului", zice Domnul.

4. "Si voi intinde mana Mea impotriva lui Iuda si impotriva tuturor locuitorilor din Ierusalim si voi distruge din locul acesta pe Baal pana la ultimele lui ramasite, numele slujitorilor sai, impreuna cu al preotilor;

5. Si pe toti cei ce se inchina, pe acoperisuri, ostirii cerului, si pe toti cei ce slavesc pe Domnul, dar se jura si pe Milcom;

6. Pe cei ce se intorc de la Domnul, pe cei care nu-L cauta pe Domnul si nazuiesc spre El".

7. Taceti toti inaintea Domnului Dumnezeu, ca aproape este ziua Lui, ca Domnul a pregatit ospat si a sfintit pe cei chemati ai Lui!

8. Si in ziua ospatului voi pedepsi pe capetenii si casa regelui si pe toti cei care se imbraca in vesminte straine;

9. Voi pedepsi pe cei care sar peste prag si umplu casa stapanilor lor de silnicie si viclenie.

10. Si se va ridica in ziua aceea un strigat de la Poarta Pestilor, urlete din cetatea cea noua si mare larma de pe caline.

11. Urlati voi, locuitori ai Mactesului, caci toti cei care fac negot sunt nimiciti si cei care sunt cantaritori de argint sunt distrusi.

12. Si in ziua aceea, voi scormoni Ierusalimul cu faclii si voi pedepsi pe toti cei care zac pe drojdia lor si zic in inima lor: "Dumnezeu nu face nici bine, nici rau!"

13. Pentru aceasta, averea lor va fi distrusa si oasele lor pustiite; si vor zidi case, dar nu le vor locui; vor sadi vii, si din vinul lor nu vor bea.

14. Aproape este ziua cea mare a Domnului, aproape este si zoreste intr-una. Se aude venind ziua Domnului! Viteazul va tipa groaznic atunci.

15. Zi de manie este ziua aceea, zi de stramtorare si de jale, zi de pustiire si de nimicire, zi de intuneric si de bezna, zi de nori si de negura;

16. Zi cu sunet de trambita si de strigate de razboi impotriva cetatilor intarite si a turnurilor inalte.

17. Voi stramtora pe oameni si vor merge ca orbii, caci impotriva Domnului au savarsit pacate; sangele lor varsat va fi ca pulberea si trupurile lor ca gunoiul.

18. Nici aurul, nici argintul nu vor putea sa-i izbaveasca in ziua maniei Domnului, caci tot pamantul va fi mistuit de focul maniei Lui; caci El va distruge, da, va pierde intr-o clipa pe toti locuitorii pamantului.

Capitolul urmator
pixel
***