Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea Rut 3

1. Dupa aceea a zis catre ea Noemina, soacra sa: "Fiica mea, n-ar fi bine oare sa-ti cauti un adapost, ca sa-ti fie bine?

2. Iata Booz, cu ale carui slujnice ai fost, imi este ruda si iata el in noaptea aceasta treiera orzul la arie.

3. Spala-te si te unge, imbraca-ti hainele tale cele bune si du-tt. la arie, dar nu te arata lui pana nu va fi ispravit de mancat si de baut.

4. Iar dupa ce se va culca sa doarma, afla locul unde este culcat si fa-ti loc la picioarele lui si te culca, si el iti va spune ce sa faci".

5. Atunci Rut a zis: "Voi face tot ce mi-ai grait".

6. Ducandu-se deci la arie, a facut toate cum ii poruncise soacra sa.

7. Iar Booz a mancat, a baut, s-a veselit inima lui si s-a dus de s-a culcat langa un stog. Iar ea a venit incetisor, si-a facut loc la picioarele lui si s-a culcat acolo.

8. Pe la miezul noptii insa a tresarit el si s-a ridicat; si iata la picioarele lui o femeie culcata.

9. Si a zis Booz catre ea: "Cine esti tu?" Iar ea a zis: "Eu sunt Rut, roaba ta. Intinde-ti aripa ta peste roaba ta, ca imi esti ruda!"

10. Zis-a Booz: "Binecuvantata esti tu de Domnul Dumnezeu, fiica mea! Aceasta de pe urma fapta buna a ta este inca si mai frumoasa decat celelalte, caci nu te-ai dus sa cauti oameni tineri, saraci sau bogati.

11. Deci, fiica mea, nu te teme, iti voi face tot ce ai zis, caci in toate partile poporului meu se stie ca esti femeie vrednica.

12. Adevarat e ca iti sunt ruda, dar mai ai o ruda inca si mai aproape decat mine.

13. Ramai noaptea aceasta aici si maine, de va vrea acela sa te rascumpere, bine, sa te rascumpere; iar de nu va vrea sa te rascumpere el, te voi rascumpara eu; viu este Domnul! Dormi aici pana maine!"

14. Si a dormit ea la picioarele lui pana dimineata. Apoi s-a sculat inainte de a se fi putut ea cunoaste unul pe altul. Si a zis Booz: "Sa nu se stie ca a venit femeia la arie!"

15. Iar catre ea a zis: "Dezbraca-ti haina ta cea de deasupra si tine-o". Si ea a tinut-o, iar el i-a masurat sase masuri de orz si i le-a pus pe umar si s-a dus in cetate.

16. Atunci a venit Rut la soacra sa si i-a zis: "Ce e, fiica mea?" Si ea i-a povestit tot ce i-a facut omul acela si a zis:

17. "Aceste sase masuri de orz mi le-a dat el, zicandu-mi: "Sa nu te duci la soacra ta cu mainile goale!"

18. Iar soacra a zis: "Ai rabdare fiica mea, pana vei afla cum se va ispravi lucrul acesta; caci omul acela nu se va linisti pana nu va ispravi chiar astazi lucrul acesta".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***