Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea a patra a Regilor 8

1. In vremea aceea a grait Elisei cu femeia careia ii inviase copilul si i-a zis: "Scoala si du-te de la casa ta si traieste unde vei putea, caci Domnul a chemat foametea si aceea va veni asupra pamantului pentru sapte ani".

2. Si s-a sculat femeia aceea si a facut dupa cuvantul omului lui Dumnezeu si s-a dus ea si casa sa si a trait in pamantul Filistenilor sapte ani.

3. Iar dupa trecerea celor sapte ani s-a intors femeia aceea din pamantul Filistenilor si a venit sa roage pe rege pentru casa sa si pentru tarina sa.

4. Tocmai atunci regele vorbea cu Ghehazi, sluga omului lui Dumnezeu, si a zis: "Povesteste-mi tot ce este mai insemnat din cate a facut Elisei!"

5. Si pe cand istorisea el regelui despre copilul inviat de Elisei, a rugat pe rege pentru casa sa si pentru tarina sa. Si a zis Ghehazi: "Stapanul meu rege, aceasta este chiar femeia aceea si el este acel fiul al ei pe care l-a inviat Elisei".

6. Si a intrebat regele si pe femeie si i-a povestit si ea. Atunci regele i-a dat pe unul de la curte, zicand: "Sa i se intoarca toate cate sunt ale ei si toate veniturile tarinei din ziua cand ea a parasit tarina pana acum".

7. Si a venit Elisei in Damasc, cand Benhadad, regele Siriei, era bolnav. Si i s-a spus acestuia si i s-a zis: "A venit aici omul lui Dumnezeu".

8. Iar regele a zis catre Hazael: "Ia in mana ta un dar si du-te in intampinarea omului lui Dumnezeu si intreaba pe Domnul prin el, zicand: Ma voi insanatosi eu, oare, de boala aceasta?"

9. Si s-a dus Hazael in intampinarea lui si a luat dar in mana sa din cele mai bune lucruri din Damasc cat pot duce patruzeci de camile si a venit si a stat inaintea fetei lui si a zis: "Benhadad, fiul tau, regele Siriei, m-a trimis la tine sa intreb: Ma voi insanatosi eu, oare, de. boala aceasta?"

10. Iar Elisei i-a zis: "Du-te si spune-i: "Te vei insanatosi!" Cu toate acestea, Domnul mi-a descoperit ca el va muri".

11. Si si-a indreptat Elisei privirile spre Hazael si l-a privit mult, apoi a plans omul lui Dumnezeu.

12. Si a zis Hazael. "De ce plange domnul meu?" Si el a zis: "Pentru ca stiu ce rau ai sa faci tu fiilor lui Israel; taria lor o vei da focului, pe tinerii lor cu sabia ii vei ucide, pe copiii lor de san ii vei omori si pe cele insarcinate ale lor le vei taia".

13. A zis Hazael: "Robul tau este caine ca sa faca asemenea lucru necugetat?" Si Elisei a zis: "Domnul mi-a aratat in tine pe regele Siriei".

14. Si s-a dus Hazael de la Elisei si a venit la domnul sau si acesta i-a zis: "Ce ti-a grait Elisei?" Iar el a zis: "Mi-a grait ca ai sa te faci sanatos".

15. A doua zi insa a luat o invelitoare, a udat-o cu apa, a pus-o pe fata lui si a murit regele. Si in locul lui s-a facut rege Hazael.

16. In anul al cincilea al lui Ioram, fiul lui Ahab, regele lui Israel, in locul lui Iosafat, regele Iudei, s-a facut rege Ioram, fiul lui Iosafat, regele Iudei.

17. Acesta era de treizeci si doi de ani cand s-a facut rege.

18. El a domnit in Ierusalim opt ani si a pasit pe urma regilor lui Israel, cum se purtase casa lui Ahab, pentru ca fata lui Ahab era sotia lui Iosafat si a facut lucruri rele in ochii Domnului.

19. Cu toate acestea Domnul n-a vrut sa piarda pe Iuda pentru David, robul Sau, deoarece ii fagaduise ca ii va da totdeauna o faclie printre fiii sai.

20. In zilele lui Ioram a iesit Edom de sub mana lui Iuda si ei si-au pus rege.

21. Si s-a dus Ioram la Tair si impreuna cu el s-au dus toate carele lui. Apoi s-a sculat el noaptea si a lovit pe Edomitii care-l impresurasera, si pe capeteniile carelor, dar poporul a fugit in corturile sale.

22. Edom a iesit de sub mana lui Iuda si a ramas asa pana in ziua de astazi.

23. Si tot atunci a iesit si Libna. Celelalte fapte pe care le-a facut Ioram, sunt scrise in cartea faptelor regilor lui Iuda.

24. Si a raposat Ioram cu parintii sai si a fost ingropat cu parintii sai in cetatea lui David, iar in locul lui s-a facut rege Ohozia, fiul sau.

25. In anul al doisprezecelea al lui Ioram, fiul lui Ahab, regele lui Israel, s-a facut rege in Iuda Ohozia, fiul lui Ioram, regele Iudei.

26. Ohozia era de douazeci si doi de ani cand s-a facut rege si a domnit un an in Ierusalim. Numele mamei lui era Atalia, fiica lui Omri, regele lui Israel.

27. Ohozia a pasit pe urmele casei lui Ahab si a facut rele in ochii Domnului, ca si casa lui Ahab, pentru ca era inrudit cu casa lui Ahab.

28. Si s-a dus el cu Ioram, fiul lui Ahab, la razboi impotriva lui Hazael, regele Siriei, la Ramot in Galaad. Atunci au ranit Sirienii pe Ioram.

29. Si regele Ioram s-a intors ca sa se vindece in Izreel de rana ce i-o pricinuisera Sirienii la Ramot cand se luptase cu Hazael, regele Siriei. Iar Ohozia, fiul lui Ioram, regele Iudei, a venit sa-l vada pe Ioram, fiul lui Ahab, in Izreel, caci acesta era bolnav.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***