Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea a patra a Regilor 20

1. In zilele acelea s-a imbolnavit Iezechia de moarte si a venit la el Isaia proorocul, fiul lui Amos, si i-a zis: "Asa graieste Domnul: Fa testament pentru casa ta, caci nu te vei mai insanatosi, ci vei muri!"

2. Atunci s-a intors Iezechia cu fata la perete si s-a rugat Domnului,

3. Zicand: "O, Doamne, adu-ti aminte ca am umblat inaintea fetei Tale cu credinta si cu inima dreapta si am facut cele placute in ochii Tai!" Si a plans Iezechia tare.

4. Isaia insa nu plecase inca din cetate, cand a fost cuvantul Domnului catre el si i-a zis:

5. "Intoarce-te si spune lui Iezechia, stapanul poporului Meu: Asa zice Domnul Dumnezeul lui David, stramosul tau: Am auzit rugaciunea ta si am vazut lacrimile tale; te vei vindeca si a treia zi te vei duce in templul Domnului;

6. Si voi mai adauga la zilele tale cincisprezece ani si din mana regelui Asiriei te voi izbavi pe tine si cetatea aceasta o voi apara pentru Mine si pentru David, robul Meu!"

7. Si a zis Isaia: "Luati o turta de smochine! Si au luat o turta de smochine si au pus-o pe rana si s-a insanatosit Iezechia.

8. Si a zis catre Isaia: "Care este semnul ca Domnul ma va vindeca si ca ma voi duce a treia zi in templul Domnului?"

9. Iar Isaia a zis: "Iata semn de la Domnul ca-si va implini Domnul cuvantul pe care l-a rostit: Vrei sa treaca umbra la ceasul de soare cu zece linii inainte sau sa se dea cu zece linii inapoi?"

10. Iezechia a zis: "E usor ca umbra sa se miste cu zece linii inainte. Nu, ci sa se dea umbra cu zece linii inapoi".

11. Si a strigat Isaia proorocul catre Domnul si s-a dat inapoi cu zece linii.

12. In vremea aceea Merodac Baladan, fiul lui Baladan, regele Babilonului, a trimis scrisoare si dar lui Iezechia caci auzise ca Iezechia a fost bolnav.

13. Ascultand Iezechia pe trimisi, le-a aratat camarile sale, argintul, aurul, aromatele, mirurile cele scumpe si toata casa sa de arme si tot ce se afla in vistieriile sale; si nu a ramas nici un lucru din casa sa si din toata stapanirea sa pe care sa nu-l fi aratat lor Iezechia.

14. Venind insa Isaia proorocul la regele Iezechia, a zis catre el: "Ce au zis oamenii acestia si de unde au venit la tine?" Iezechia a raspuns: "Dintr-o tara departata, au venit din Babilon".

15. Isaia a zis: "Ce au vazut ei in casa ta?" Si Iezechia a zis: "Tot ce este in casa mea au vazut si n-a ramas nici un lucru din vistieriile mele pe care sa nu-l fi vazut".

16. Atunci Isaia a zis: "Asculta cuvantul Domnului: Iata vor veni zile cand vor fi luate toate cate sunt in casa ta si ce-au adunat parintii tai pana in ziua aceasta si vor fi duse la Babilon. Nimic nu va ramane, zice Domnul.

17. Din fiii tai care vor rasari din tine si pe care ii vei naste tu,

18. Se vor lua si vor fi eunuci in palatul regelui Babilonului".

19. Iezechia a raspuns lui Isaia: "Bun este cuvantul Domnului pe care l-ai rostit tu!" Apoi a adaugat: "Sa fie pace si liniste in zilele mele!"

20. Celelalte fapte ale lui Iezechia, luptele lui si cum ca el a facut iazul si canalul pentru adus apa in cetate, sunt scrise in cartea faptelor regilor lui Iuda.

21. Apoi a raposat Iezechia cu parintii sai si in locul lui s-a facut rege Manase, fiul sau.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***