Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea a patra a Regilor 13

1. In anul al douazeci si treilea al lui Ioas, fiul lui Ohozia, regele lui Iuda, s-a facut rege peste Israel in Samaria Ioahaz, fiul lui Iehu, si a domnit saptesprezece ani.

2. Acesta a facut rele in ochii Domnului si a umblat in pacatele lui Ieroboam, fiul lui Nabat, care a dus pe Israel in ispita si nu s-a lasat de ele.

3. De aceea s-a aprins mania Domnului asupra lui Israel si l-a dat pentru totdeauna in mana lui Hazael, regele Siriei, si in mana lui Benhadad, fiul lui Hazael.

4. Atunci s-a rugat Ioahaz Domnului si Domnul l-a auzit, pentru ca vedea necazul Izraelitilor si cum ii stramtora regele Siriei.

5. Si a dat Domnul Israelitilor izbavitor si au iesit de sub mana Sirienilor si au trait fiii lui Israel in cetatile lor ca si mai inainte.

6. Dar tot nu s-au departat de pacatele casei lui Ieroboam, care a dus pe Israel in ispita, ci au umblat in ele si Asera a ramas mai departe in Samaria,

7. Lui Ioahaz nu-i ramasese din ostire decat numai cincizeci de calareti, zece care si zece mii de pedestrasi, caci ii nimicise regele Siriei si-i prefacuse in pulbere de calcat cu picioarele.

8. Celelalte stiri despre Ioahaz, despre vitejiile lui si despre tot ceea ce a facut el, sunt scrise in cartea Cronicilor regilor lui Israel.

9. Apoi a raposat Ioahaz cu parintii sai si l-au ingropat in Samaria, iar in locul lui s-a facut rege Ioas.

10. In anul al treizeci si saptelea al lui Ioas, regele Iudei, s-a facut rege peste Israel in Samaria Ioas, fiul lui Ioahaz, domnind saisprezece ani.

11. Si a facut fapte netrebnice inaintea Domnului si nu s-a abatut de la toate pacatele lui Ieroboam, fiul lui Nabat, care a dus pe Israel in ispita, ci a umblat in ele.

12. Celelalte stiri despre Ioas, tot ceea ce a facut el, ispravile lui, razboiul avut cu Amasia, regele Iudei, sunt scrise in cartea Cronicilor regilor lui Israel.

13. Apoi a adormit Ioas cu parintii sai, iar pe scaunul lui s-a suit Ieroboam. Ioas a fost ingropat in Samaria, langa regii lui Israel.

14. In vremea lui Ioas s-a imbolnavit Elisei de o boala de care apoi a si murit. Atunci a venit la el Ioas, regele lui Israel si, plangand deasupra lui, a zis: "Parinte, parinte, carul lui Israel si calaretul lui!"

15. Iar Elisei a zis catre el: "Ia un arc si niste sageti! "

16. Si a luat regele un arc si niste sageti. Apoi Elisei a zis catre regele lui Israel: "Pune mana pe arc!" si a pus regele mana pe arc, si si-a pus si Elisei mainile sale pe mainile regelui,

17. Si a zis: "Deschide fereastra dinspre rasarit!" Si regele a deschis-o. Si a zis Elisei: "Sageteaza!". si a sagetat regele. Elisei a zis: "Aceasta este sageata izbavirii ce vine de la Domnul si sageata izbavirii de Sirieni, caci vei bate pe Sirieni cu desavarsire, la Afec".

18. Apoi iarasi a zis Elisei: "Ia niste sageti!" si regele a luat. si a zis Elisei catre regele lui Israel: "Loveste in pamant!" Si a lovit de trei ori si s-a oprit.

19. Iar omul lui Dumnezeu s-a maniat pe el, si a zis: "Trebuia sa lovesti de cinci sau de sapte ori, caci atunci ai fi batut cu desavarsire pe Sirieni; acum insa vei bate pe Sirieni numai de trei ori".

20. Apoi a murit Elisei si l-au ingropat, iar in anul urmator au intrat in tara cete de Moabiti.

21. Dar iata, odata, cand ingropau un mort, s-a intamplat ca cei ce-l ingropau sa vada una din aceste cete si, speriindu-se, au aruncat mortul in mormantul lui Elisei. Cazand acela, s-a atins de oasele lui Elisei si a inviat si s-a sculat pe picioarele sale.

22. Iar Hazael, regele Siriei, a stramtorat pe Israeliti in toate zilele lui Ioahaz.

23. Domnul insa S-a milostivit asupra lor de i-a iertat si S-a intors spre ei pentru legamantul Sau cel incheiat cu Avraam, Isaac si Iacov si n-a voit sa-i piarda, nici nu i-a lepadat de la fata Sa, pana astazi.

24. Dupa ce a murit Hazael, regele Siriei, in locul lui a fost facut rege Benhadad, fiul sau.

25. Atunci Ioas, fiul lui Ioahaz, a luat inapoi din mainile lui Benhadad, fiul lui Hazael, cetatile pe care le luase acela cu razboi din mainile tatalui sau, Ioahaz. De trei ori l-a batut Ioas si a intors cetatile lui Israel.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***