Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea a patra a Regilor 12

1. Astfel s-a facut Ioas rege in anul al saptelea al lui Iehu si a domnit in Ierusalim patruzeci de ani.

2. Ioas a facut fapte placute in ochii Domnului in toate zilele sale, cat l-a povatuit preotul Iehoiada;

3. Numai inaltimile nu le-a desfiintat, caci poporul tot mai aducea jertfe si tamaieri pe inaltimi.

4. Deci a zis Ioas catre preoti: "Tot argintul daruit, care se aduce in templul Domnului: argintul de la trecatori, argintul adus pentru rascumpararea sufletului, dupa pretuirea hotarata, si tot argintul cat il lasa pe cineva inima sa-l aduca in templul Domnului,

5. Sa-l ia preotii pentru ei, fiecare de la cunoscutul sau, si sa repare stricaciunile casei oriunde s-ar afla".

6. Insa pana la anul al douazeci si treilea al regelui Ioas preotii n-au reparat stricaciunile templului Domnului.

7. De aceea regele Ioas a chemat pe preotul Iehoiada si pe ceilalti preoti si le-a zis: "De ce nu reparati stricaciunile templului Domnului? Deci sa nu mai luati de acum argintul de la cunoscutii vostri, ci sa-l dati pentru repararea stricaciunilor templului Domnului".

8. Si s-au invoit preotii sa nu mai ia argintul pe care-l va da poporul pentru repararea stricaciunilor templului Domnului.

9. Atunci a luat preotul Iehoiada o lada, i-a facut o deschizatura in partea ei de deasupra sa a pus-o langa jertfelnic, in partea dreapta, pe unde intra poporul in templul Domnului. Si preotii care stateau de paza la prag puneau acolo tot argintul ce se aducea in templul Domnului.

10. Si cand vedeau ca s-a strans argint mult in lada, venea vistiernicul regelui si arhiereul si scoteau argintul gasit in templul Domnului si-l legau in saci.

11. Argintul asa socotit il dadeau in primirea celor randuiti sa faca lucrarile la templul Domnului, iar acestia il cheltuiau cu dulgherii si mestesugarii care lucrau la templul Domnului,

12. Cu zidarii si pietrarii, precum si cu cumpararea lemnului si a pietrelor de cioplit, cu repararea stricaciunilor la templul Domnului si cu tot ce trebuia pentru intretinerea templului Domnului.

13. Dar din argintul adus in templul Domnului nu s-au facut pentru templul Domnului vase de argint, cutite, cupe pentru turnare, trambite, nici tot felul de vase de aur si de argint.

14. Ci argintul care intra in templul Domnului se dadea lucratorilor ca sa savarseasca lucrul si sa-l intrebuinteze la repararea templului Domnului.

15. Si nu se cerea socoteala de la oamenii carora li se incredinta argintul ca sa-l imparta celor ce faceau lucrarile, pentru ca acestia se purtau cinstit.

16. Insa argintul ce se platea pe jertfa pentru vina si argintul ce se platea pe jertfa pentru pacat nu se ducea in templul Domnului, ci acesta era al preotilor.

17. Atunci s-a ridicat Hazael, regele Siriei, si a pornit cu razboi impotriva cetatii Gat si a luat-o. Si si-a pus Hazael in gand sa mearga si asupra Ierusalimului.

18. Insa Ioas, regele Iudei, a luat toate lucrurile daruite, pe care le daruisera templului Domnului Iosafat, Ioram si Ohozia, parintii lui, regii Iudei, precum si cele ce erau daruite de el si tot aurul ce s-a gasit in vistieria templului Domnului si a casei regesti si le-a trimis lui Hazael, regele Siriei, si acesta s-a retras din Ierusalim.

19. Celelalte despre Ioas si despre toate cele ce a facut el sunt scrise in cartea faptelor regilor lui Iuda.

20. In urma s-au sculat slugile lui si au facut razvratire impotriva lui si au ucis pe Ioas, in casa Milo, pe calea spre Sela.

21. Si l-au ucis slugile sale Iozacar, fiul lui Simeat, si Iozabad, fiul lui Somer. Si el a murit si l-au ingropat cu parintii lui in cetatea lui David. Si in locul lui s-a facut rege Amasia, fiul sau.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***