Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea a patra a Regilor 11

1. Atalia, mama lui Ohozia, vazand ca fiul sau a murit, s-a sculat si a starpit tot neamul regesc.

2. Dar Ioseba, fiica regelui Ioram, sora lui Ohozia, a furat pe Ioas, fiul lui Ohozia, dintre fii regelui care trebuiau ucisi si l-a dus pe ascuns in odaia de dormit, impreuna cu doica lui, si l-a ascuns de Atalia si n-a fost ucis.

3. Acesta a stat ascuns impreuna cu ea in templul Domnului sase ani, in care timp a domnit peste tara Atalia.

4. Iar in anul al saptelea a trimis Iehoiada de au luat sutasi din garda si din ostire si i-au adus la el in casa Domnului. Aici a facut cu ei legamant , luand de la ei juramant in templul Domnului si apoi le-a aratat pe fiul regelui,

5. Si le-a dat ordin, zicand: "Iata ce sa faceti! A treia parte din voi, din cei ce veniti in ziua de odihna, veti face straja la casa domneasca,

6. A treia parte la poarta Sur si a treia parte la poarta garzii, strajuind casa, ca sa nu fie vreo vatamare;

7. Iar doua parti din voi, din cei plecati in ziua de odihna, veti face straja la templul Domnului pentru rege.

8. Si veti inconjura pe rege din toate partile, avand fiecare arma sa in mana; cine va intra in randuri, acela sa fie ucis; si veti fi pe langa rege si cand va iesi si cand va intra".

9. Si au facut ostasii tot ce le-a poruncit preotul Iehoiada. A luat fiecare pe oamenii sai cei ce intrau de servici si cei ce ieseau din servici in ziua de odihna si au venit la preotul Iehoiada.

10. Iar preotul a impartit sutasilor sulitele si scuturile regelui David care erau in templul Domnului.

11. Si s-au asezat ostenii, fiecare cu arma in mana, imprejurul regelui, de la dreapta templului pana la stanga lui si pana la jertfelnic.

12. Apoi au scos pe fiul regelui, au pus pe capul lui coroana si podoabele regesti si astfel l-au uns si l-au facut rege, batand din palme si strigand: "Traiasca regele!"

13. Auzind Atalia glasul poporului ce striga, s-a dus in templul Domnului.

14. Pe cand se uita ea, iata regele statea la locul de sus, dupa obicei, iar langa rege stateau cantaretii si trambitasii si tot poporul tarii se veselea si suna din trambite. Atunci Atalia si-a rupt vesmintele sale si a strigat: "Vanzare, vanzare!"

15. Dar preotul Iehoiada a dat porunca sutasilor, care carmuiau ostirea, si le-a zis: "Scoateti-o din randuri si pe cel ce se va duce dupa ea ucideti-l cu sabia", caci preotul zisese: "Sa nu o ucideti in templul Domnului".

16. Deci i-au facut loc de a trecut pe poarta cailor, spre casa domneasca, si au ucis-o acolo.

17. Si a incheiat Iehoiada legamant intre Domnul si intre rege si popor, ca acesta sa fie poporul Domnului, precum si intre rege si popor.

18. Si s-a dus tot poporul tarii in capistea lui Baal de a stricat jertfelnicele lui si chipurile lui le-au sfaramat cu totul, iar pe Matan, preotul lui Baal, l-a ucis inaintea jertfelnicului, si preotul Iehoada a asezat straja in templul Domnului.

19. Apoi a luat pe sutasi cu garda si ostirea si tot poporul tarii si au petrecut pe rege din templul Domnului si au venit pe drumul ce trece pe poarta garzii, la casa regelui si s-a urcat pe tronul regesc.

20. Apoi s-a vestit poporului tarii si cetatea s-a linistit. Pe Atalia au omorat-o cu sabia in casa domneasca.

21. Ioas era de sapte ani cand a fost facut rege.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***